Yksityisen sektorin ammattiliitto

Toimihenkilöliitto ERTO ry edustaa yksityisen sektorin asiantuntijoita ja ammattilaisia. Ammattiliitto muodostuu kuuden eri toimialan valtakunnallisesta jäsenyhdistyksestä. ERTO on perustettu vuonna 1968 ja on ollut aina puoluepoliittisesti sitoutumaton. ERTO on osa Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ta.

Monialainen liitto

ERTOn jäsenet työskentelevät mm. logistiikka-alalla, markkinointiviestinnässä, digimedian parissa, sosiaali- ja terveysalalla, taloushallinnossa, tietotekniikan palvelualalla, optisella alalla, järjestöissä, liikunnan, kulttuurin ja vapaa-ajan ammateissa sekä muilla erityisaloilla. Jäseniä on 15 000 ja heistä 76 % on naisia. 

Tessejä ja palkkasuosituksia

ERTO solmii 8 valtakunnallista ja noin 20 yrityskohtaista työehtosopimusta. Aloille, jotka eivät vielä ole työehtosopimuksen piirissä, teemme tutkimustietoon perustuvia palkkasuosituksia ja annamme työehtosuosituksia.

Palveluja ja etuja

ERTOn jäsenenä et jää yksin työelämän pulmatilanteissa. Jäsenenä olet oikeutettu mm. asiantuntija-apuun ja ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan. Lisäksi saat matkavakuutuksen ulkomaan matkoille ja paljon hyviä alennuksia. ERTOn jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen.