Ammattiliitto yksityisen sektorin ammattilaisille

Toimihenkilöliitto ERTO on ammattiliitto yksityisen sektorin asiantuntijoille ja ammattilaisille. ERTO on perustettu vuonna 1968 ja on ollut aina puoluepoliittisesti sitoutumaton. Olemme Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n jäsen. Jäseniä meillä on noin 15 000 ja heistä 76 % on naisia. 

Kuusi eri alan jäsenyhdistystä

ERTO muodostuu kuuden eri toimialan jäsenyhdistyksestä, ja jokainen jäsen liittyy ERTOon aina oman alansa jäsenyhdistyksen kautta. ERTOn jäsenet työskentelevät mm. logistiikka-alalla, markkinointiviestinnässä, digimedian parissa, sosiaali- ja terveysalalla, taloushallinnossa, tietotekniikan palvelualalla, optisella alalla, järjestöissä, liikunnan, kulttuurin ja vapaa-ajan ammateissa sekä muilla erityisaloilla.

Tärkeimmät palvelumme

ERTO solmii 10 valtakunnallista ja useita yrityskohtaisia työehtosopimuksia. Aloille, jotka eivät vielä ole työehtosopimuksen piirissä, teemme tutkimustietoon perustuvia palkkasuosituksia ja annamme työehtosuosituksia.

Muut palvelut ja edut

ERTOn jäsenenä et jää yksin työelämän pulmatilanteissa. Jäsenenä olet oikeutettu mm. asiantuntija-apuun ja ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan. Tarjoamme myös markkinoiden parhaan oikeusturvan. Lisäksi saat matkavakuutuksen ulkomaan matkoille ja paljon hyviä alennuksia.