Blogi

Tulevaisuus ilman lupausta on lohduton

Juri Aaltonen
Puheenjohtaja Juri Aaltonen

1900-luvulla eivät teollistuminen eikä maaltamuutto aiheuttaneet niin paljon pelkoa kuin nyt digitalisaatio. Syy tähän voi olla häkellyttävän ymmärrettävä.

Lue lisää

Sössiikö hallitus neuvottelukierroksen?

Juri Aaltonen
Puheenjohtaja Juri Aaltonen

Maan hallitus haluaa uusia työaikalain ja voi pahimmillaan sössiä nupullaan olevan työmarkkinakierroksen. Näin voi käydä, jos lausuntokierroksella oleva esitys uudeksi työaikalaiksi etenee muutoksitta. Lausuntoaika päättyy 1.9.2017.

Lue lisää

Saatko kesälomasi yhdenjaksoisena?

Saara Arola
Vt. edunvalvontajohtaja Saara Arola

Kesälomakauden lähestyessä vuosilomaan liittyvät kysymykset yleistyvät ERTOn työsuhdeneuvonnassa. Monia mietityttävät esimerkiksi tilanteet, joissa kesälomasijaisia ei palkata ja kesäloma pilkotaan useampaan osaan.

Lue lisää

Käyttäydytään somessa

Taija Numminen
Lakimies Taija Numminen

Viime viikolla osuin samaan junavaunuun noin 10-vuotiaiden luokkaretkeläisten kanssa. Kiinnitin huomiota siihen, että jokaisella lapsella oli kädessään älypuhelin. Vähän kuin huomaamatta ajauduin kuuntelemaan lasten keskustelua. 

Lue lisää

ERTO 100 tavalla: Sosiaalista kestävyyttä

Juri Aaltonen
Puheenjohtaja Juri Aaltonen

Toimihenkilöliitto ERTO on osa globaalia palkansaajaliikettä. Tavoitteemme on reilu työelämä Euroopassa ja kaikkialla maailmassa. Euroopan kuljetusalojen ammattiliittojen yhteisjärjestö ETF:n (European Transportworkers Federation) kongressi järjestettiin Barcelonassa 23.-25.5.

Lue lisää

Hyvä työpaikka

Jarmo Lahti
Asiantuntija Jarmo Lahti

Millainen on hyvä työpaikka? Entä hyvä esimies? Mikä painaa vaakakupissa?

Lue lisää

Eläkejärjestelmä Suomessa vakaalla pohjalla tulevaisuudessakin

Matti Orkovaara
Edunvalvontajohtaja (osa-aikaeläkkeellä) Matti Orkovaara

Suomessa on paljon puhuttu viime aikoina eläkeiän nostosta. Eläkeikä tosiaan asteittain nousee. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei kovin montaa vuotta ehditty eläkejärjestelmässä tähdätä 63 vuoden ikään. 65 vuotta on eläkeikänä ollut mukana yli 50 vuotta eläkelain alusta asti. Työeläkelaki tuli voimaan 1962, jolloin jo kutakuinkin nykyinen eläkeikä ja eläkekertymä olivat pääosin katsottuna nykyiset. Eläkettä tienataan 1,5 prosenttia ansioista.

Lue lisää

Espoon vaaliteltalla väiteltiin

Juri Aaltonen
Puheenjohtaja Juri Aaltonen

Olin aiemmin koukussa tv:n vaalikeskusteluihin. Nyt ehdokkaana luulen olevani koukussa katukeskusteluihin politiikasta ja yhteiskunnasta. En etukäteen ymmärtänyt kuinka mukavia, mielenkiintoisia ja opettavaisia katukeskustelut voivat olla. Todella siistiä.

 

Lue lisää

Jäsenet hyväksyivät neuvottelutulokset

Juri Aaltonen
Puheenjohtaja Juri Aaltonen

Olen ylpeä siitä, että ERTO alisti logistiikan toimihenkilöiden työehdoista syntyneet neuvottelutulokset jäsenäänestyksessä hyväksyttäväksi tai hylättäväksi. Tällaista jäsendemokratiaa korostavaa sitovaa ratkaisua en muista yhdenkään muun liiton tehneen. ERTO ja sen jäsenyhdistys Logistiikan toimihenkilöt ry ovat luomassa ennakkoluulottomasti jäsenlähtöistä työmarkkinakulttuuria.

 

Lue lisää

Lähdin ehdokkaaksi Espooseen

Juri Aaltonen
Puheenjohtaja Juri Aaltonen

Olen syntyperäinen espoolainen. Aikuiseksi kasvoin Tapiolassa ja nyt asun Olarissa. Olen kymmeniä vuosia seurannut ja usein kritisoinut oman syntymäkuntani toimintaa. Nyt on aika yrittää oikeasti vaikuttaa asioihin.

Lue lisää