Blogi

Hyvä työpaikka

Jarmo Lahti
Asiantuntija Jarmo Lahti

Millainen on hyvä työpaikka? Entä hyvä esimies? Mikä painaa vaakakupissa?

Lue lisää

Eläkejärjestelmä Suomessa vakaalla pohjalla tulevaisuudessakin

Matti Orkovaara
Edunvalvontajohtaja (osa-aikaeläkkeellä) Matti Orkovaara

Suomessa on paljon puhuttu viime aikoina eläkeiän nostosta. Eläkeikä tosiaan asteittain nousee. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei kovin montaa vuotta ehditty eläkejärjestelmässä tähdätä 63 vuoden ikään. 65 vuotta on eläkeikänä ollut mukana yli 50 vuotta eläkelain alusta asti. Työeläkelaki tuli voimaan 1962, jolloin jo kutakuinkin nykyinen eläkeikä ja eläkekertymä olivat pääosin katsottuna nykyiset. Eläkettä tienataan 1,5 prosenttia ansioista.

Lue lisää

Espoon vaaliteltalla väiteltiin

Juri Aaltonen
Puheenjohtaja Juri Aaltonen

Olin aiemmin koukussa tv:n vaalikeskusteluihin. Nyt ehdokkaana luulen olevani koukussa katukeskusteluihin politiikasta ja yhteiskunnasta. En etukäteen ymmärtänyt kuinka mukavia, mielenkiintoisia ja opettavaisia katukeskustelut voivat olla. Todella siistiä.

 

Lue lisää

Jäsenet hyväksyivät neuvottelutulokset

Juri Aaltonen
Puheenjohtaja Juri Aaltonen

Olen ylpeä siitä, että ERTO alisti logistiikan toimihenkilöiden työehdoista syntyneet neuvottelutulokset jäsenäänestyksessä hyväksyttäväksi tai hylättäväksi. Tällaista jäsendemokratiaa korostavaa sitovaa ratkaisua en muista yhdenkään muun liiton tehneen. ERTO ja sen jäsenyhdistys Logistiikan toimihenkilöt ry ovat luomassa ennakkoluulottomasti jäsenlähtöistä työmarkkinakulttuuria.

 

Lue lisää

Lähdin ehdokkaaksi Espooseen

Juri Aaltonen
Puheenjohtaja Juri Aaltonen

Olen syntyperäinen espoolainen. Aikuiseksi kasvoin Tapiolassa ja nyt asun Olarissa. Olen kymmeniä vuosia seurannut ja usein kritisoinut oman syntymäkuntani toimintaa. Nyt on aika yrittää oikeasti vaikuttaa asioihin.

Lue lisää

Tappelemaan pakotetut?

Juri Aaltonen
Puheenjohtaja Juri Aaltonen

Logistiikka-alan toimihenkilöjoukkoa on rangaistu siitä, että he ovat aina pyrkineet sopuun työehtoneuvotteluissa. Toimihenkilöiden valtakunnallisia lakkoja ei ole ollut. Sopiminen on käynyt kalliiksi. Pakotetaanko meidät nyt lakkoon? Logistiikan toimihenkilöiden on nyt pakko valmistautua ensimmäiseen valtakunnalliseen lakkoonsa yli puoleen vuosisataan.

Lue lisää

Sopiminen on liian kallista

Juri Aaltonen
Puheenjohtaja Juri Aaltonen

Suomalaisen yhteiskunnan sanotaan olevan sopimusyhteiskunta. Työmarkkinoidenkin sanotaan perustuvan sopimiseen, ei riitelyyn. Sopimalla hyvä tulee. ERTO on kuitenkin törmännyt logistiikan kentässä vakavaan tilanteeseen. Sopimisesta on rangaistu. Riitelystä on palkittu.

Lue lisää

2017: Jäsenmaksu alenee, toiminta laajenee

Juri Aaltonen
Puheenjohtaja Juri Aaltonen

ERTOn edustajisto päätti viime lauantaina alentaa jäsenmaksua ja lisätä palveluja. Tavoitteena on nostaa entisestään jäsenten tyytyväisyyttä ERTOon, nykyisestä 96 %:sta korkeammalle. Ja saada sinutkin ertolaisella alalla työskentelevä jäseneksi. Tai jos olet jo jäsen, niin sinut tyytyväiseksi ja kollegasi jäseneksi.

Lue lisää