TSN voitti äitiysvapaan palkkakiistan työtuomioistuimessa

ERTOn, Tehyn ja SuPerin muodostama Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestö TSN ry on voittanut äitiysvapaan palkkaa koskevan riita-asian työtuomioistuimessa.

TSN ry vei asian työtuomioistuimen ratkaistavaksi, kun työntekijälle ei maksettu terveyspalvelualan työehtosopimuksen mukaista äitiysvapaan palkkaa työntekijän keskeyttäessä hoitovapaansa ja jäädessä uudelle äitiysvapaalle.

Työnantaja vetosi työehtosopimuksen rajoitusehtoon, jonka mukaan äitiysvapaan palkkaa ei makseta, mikäli työntekijän uusi äitiysvapaa alkaa palkattomien vapaiden aikana.

Työtuomioistuin pyysi asiassa ennakkoratkaisun EU-tuomioistuimelta, joka katsoi, että työehtosopimusmääräys oli vanhempainlomadirektiivin vastainen. Työtuomioistuin katsoi ratkaisussaan, että työehtosopimusmääräys vaaransi työntekijän täysimääräisen oikeuden perhevapaisiin.

Siten terveyspalvelualan työehtosopimuksen määräys oli mitätön siltä osin kuin se esti äitiysvapaan palkan maksamisen työntekijälle, jonka uusi äitiysvapaa alkaa palkattoman perhevapaan aikana.  

Lisätietoja: lakimies Saara Arola, p. 09 6132 3233, saara.arola@erto.fi