ERTO jatkaa lakkoa Suomen Kennelliitossa 1.10. saakka

Toimihenkilöliitto ERTO on ilmoittanut jatkavansa tänään 2.9. alkanutta lakkoa Suomen Kennelliitossa 1.10.2020 saakka.

Suomen Kennelliitossa on tänään alkanut ERTOn ilmoittama, alunperin kahden viikon lakko ajalla 2.9.-16.9. ERTO on kuitenkin päättänyt jatkaa lakkoa 1.10. saakka, ellei asiassa sitä ennen saavuteta sovintoa.

ERTOn tavoitteena on uusia Kennelliiton yrityskohtainen työehtosopimus yleisen työmarkkinalinjan mukaisesti. Työnantaja ja Palvelualojen työnantajat Palta kuitenkin kieltäytyvät solmimasta työehtosopimusta.

“Emme suostu tekemään kennelliittolaisille Suomen huonointa diiliä. Emme vaadi muuta kuin yhdenvertaista ja reilua kohtelua. Kennelliitolla ei ole sen enempää taloudellista kuin toiminnallistakaan tarvetta olla uusimatta sopimusta”, sanoo ERTOn puheenjohtaja Juri Aaltonen.

Aaltonen on pahoillaan lakon aiheuttamasta vaivasta ja vahingoista. ERTO on päättänyt nostaa jäsenien lakkoavustuksen 17.9. alkaen nykyisestä 100 eurosta 150 euroon per palkanmenetyspäivä. Avustuksen saavat myös kaikki uudet jäsenet liittymispäivästä lähtien. 

“Toivottavasti saamme yleisen linjan mukaisen sopimuksen nopeasti tehtyä ja voimme palata Kennelliitossa työn arkeen palvelemaan asiakkaita ja sidosryhmiä”, Aaltonen sanoo.

Lisätietoja:

Juri Aaltonen, 040 553 8536

Heli Luukkonen, 09-6132 3105