Huolia kesätöissä? Kysy neuvoa maksuttomasta Kesäduunari-infosta!

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info on jälleen auennut. Maksuton neuvontapalvelu auttaa kesätyöntekijöitä jo 13. kerran. Vuosien kuluessa Kesäduunari-info on vastannut tuhansien nuorten sekä heidän vanhempiensa ja työnantajien kysymyksiin.

Kuva: Patrik Lindström

Kesäduunarineuvoja Sari-Anne Salminen muistuttaa, että työsuhteen ehdot kannattaa käydä huolellisesti läpi ennen työsopimuksen allekirjoittamista. Kesäduunari-infoon voi tarvittaessa ottaa yhteyttä jo ennen kesätyön alkamista.

– Infosta voi kysyä neuvoja esimerkiksi palkkaan, työvuoroihin ja koeaikaan liittyvistä aiheista. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti, eikä avun pyytämistä tarvitse arastella.

Salminen kehottaa kesätyöntekijöitä huolehtimaan, että he saavat kunnollisen opastuksen työhönsä.

– Työnantaja on velvollinen antamaan ohjausta myös työpaikan olosuhteista, koneiden ja laitteiden käytöstä sekä työturvallisuudesta. Kunnon perehdytys vähentää työtapaturmia, parantaa työn laatua ja lisää työhyvinvointia.

Kesäduunari-info on avoinna 2.5.-31.8.2017. Neuvoja voi kysellä numerosta 0800 179 279 maanantaista perjantaihin kello 9-15. Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi soittaa nimettömänä. Palvelun uusille verkkosivuille on koottu kesätyöntekijöille tärkeää työelämätietoa. Sivujen kautta on myös mahdollista lähettää kysymyksiä kesäduunarineuvojalle. Kesäduunari-info on myös Facebookissa ja Twitterissä

Kesäduunari-infon yhteystiedot:

Puh. 0800 179 279 (ma-pe klo 9-15)

Verkkosivut: www.kesaduunari.fi

Facebook: www.facebook.com/kesaduunari

Twitter: twitter.com/kesaduunari