ERTOn työmarkkinayksikköön kaksi uutta lakimiestä

Toimihenkilöliitto ERTOn työmarkkinayksikössä on aloittanut 1.2.2019 kaksi uutta lakimiestä. Vakituisessa työsuhteessa on aloittanut OTK, varatuomari Vesa Koskinen ja määräaikaisena perhevapaan sijaisena OTM Anna-Karin Axell.

Vesa Koskinen työskenteli aiemmin Nokian kaupungilla henkilöstöpäällikkönä. Hän on toiminut aiemmin myös Vakuutusväen Liitto VvL ry:ssä. Hän kuvaa ammattijärjestötyötä itselleen läheiseksi.

”Elämäntilanne sai 2000-luvun alussa vaihtamaan kunnallisen alan tehtäviin. Nyt kun tilanne taas sen mahdollisti, oli hyvä aika palata töihin ammattijärjestöön. Odotan että saan työoikeuteen perehtyneenä auttaa ERTOn jäseniä työoikeudellisissa asioissa”, Koskinen sanoo.

Anna-Karin Axell toimi aiemmin asianajotoimistossa. Hän on työskennellyt myös avustavana lakimiehenä Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ry:ssä.

”Halusin takaisin ammattiliittomaailmaan, koska täällä pääsee vaikuttamaan jäsenten työehtoihin ja työoloihin ennen kuin riita on edes syntynyt. Odotan, että pääsen avustamaan ERTOn jäseniä pienissä ja suuremmissa kysymyksissä ja riitatilanteissa”, Axell sanoo.

Axellin mukaan juristin työhön tuo vaihtelua ja haasteita se, että ERTO on monialainen liitto.

”Jag ser fram emot också att hjälpa ERTOs svenskspråkiga medlemmar i alla slags frågor och problem som rör arbete och arbetsrätt”, Axell lisää.