Taloushallintoalan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat tuloksetta

Toimihenkilöliitto ERTO jatkoi neuvotteluja Palvelualojen työnantajat Palta ry:n kanssa taloushallintoalan valtakunnallisesta työehtosopimuksesta perjantaina 10.1.

Neuvotteluosapuolet kävivät yhdessä läpi Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton 4.1.2020 tekemää työehtosopimusta, jossa muun muassa luovuttiin ns. kikytunneista. Työnantaja ei suostu luopumaan kikytunneista taloushallintoalalla.

Nyt on käsillä kiireisin aika taloushallintoalan yrityksissä, joten olisi korkea aika saada sovittua palkankorotukset ja muut tekstimuutokset. Jatkamme neuvotteluja tämän viikon keskiviikkona ja torstaina, sanoo ERTOn puheenjohtaja Juri Aaltonen.

Aaltosen mukaan neuvottelut ovat kuitenkin etenemässä kohti umpikujaa, ja ERTO valmistautuu mahdollisiin painostustoimiin.

Lisätietoja:

Lakimies Helena Lievonen, p. 040 1371360
Puheenjohtaja Juri Aaltonen, p. 040 5538536

Taloushallintoalaa koskevalla työehtosopimuksella sovitaan tili- ja kirjanpitotoimistoissa työskentelevien toimihenkilöiden työehdoista.

ERTOn jäsenyhdistys Taloushallinnon Ammattilaiset ry on Suomen ainoa pelkästään taloushallinnon ammattilaisten asioihin keskittynyt alan työehdoista sopiva yhdistys.