Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusneuvottelut jatkuvat

ERTO, SuPer ja Tehy sekä muut työntekijäjärjestöt ovat yhdessä työnantajaliitto HALIn kanssa jatkaneet yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluita 14.4. yleisen tilannekatsauksen merkeissä sekä syvällisemmin 16.4. Jälkimmäisellä neuvottelukerralla käsiteltiin työnantajaliiton vastaesitystä työehtosopimuksen teksteiksi. Pientä lähenemistä joissakin kysymyksissä on tapahtunut, mutta monelta osin työehtosopimuksen tärkeitä elementtejä, kuten palkkausjärjestelmää työnantajat eivät ole vieläkään olleet valmiita riittävästi edistämään.

Sen vuoksi sopimusratkaisun hakemista jatketaan edelleen. Seuraavat neuvottelukerrat on sovittu pidettäväksi 23.4. ja 28.4.

Lisätietoja: edunvalvontajohtaja Saara Arola, p. 09 6132 3233, saara.arola@erto.fi 

ERTO, SuPer ja Tehy neuvottelevat yhdessä yleissitovasta yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta, joka määrittää reilut vähimmäistyöehdot alalle. ERTOn, SuPerin ja Tehyn jäsenet ovat mukana kehittämässä ja puolustamassa alan työehtoja. Jos et ole vielä jäsen, liity viimeistään nyt! Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta noudatetaan sosiaalialan palveluyksiköissä työskenteleviin työntekijöihin. Sosiaalialan palveluyksiköitä ovat mm. yksityiset vanhusten palvelutalot, mielenterveys- ja vammaispalveluyksiköt, päihdehuollon ja lastensuojelun yksiköt, ensi- ja turvakodit sekä yksityiset päiväkodit.