Duuni-info auttaa työelämänsä aloittavia nuoria

Työelämänsä aloittaville nuorille avautuu tänään uusi maksuton neuvontapalvelu. Nuorten duuni-info opastaa muun muassa työsopimukseen, palkkaan ja työaikoihin liittyvissä kysymyksissä.

Duuni-infoon voi ottaa yhteyttä jo ennen työn aloittamista.

- Etukäteen on hyvä selvittää alan vähimmäispalkka, korvaukset ilta- ja viikonlopputyöstä sekä työaika ja oikeus lomaan. Kun pelisäännöt ovat hallussa, ei uuteen työpaikkaan menemistä tarvitse jännittää, Nuorten duuni-infon neuvoja Juha Koskinen sanoo.

Neuvontapalvelun tarjoavat palkansaajajärjestöt SAK, STTK ja Akava. Infolla järjestöt haluavat helpottaa nuorten työhön siirtymistä, ehkäistä syrjäytymistä ja tukea vuodenvaihteessa laajentuneen nuorisotakuun toteutumista.

Nuorten duuni-info on osa Ylen Nuorille. Nyt! -kampanjaa. Kampanja kannustaa ja yhdistää suomalaisia toimimaan nuorten puolesta syrjäytymistä vastaan.

Neuvoja puhelimessa ja netissä

Syyskuun 16. päivä aloittava Nuorten duuni-info palvelee 1. marraskuuta asti. Neuvoja vastaa maanantaista perjantaihin kello 9–15 numerossa 0800 179 279 ja osoitteessa www.duuni-info.fi. Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi soittaa myös nimettömänä.

Facebookissa keskustelua käydään osoitteessa www.facebook.com/duuniinfo.

Lisätietoja:

Opiskelija- ja nuorisopoliittinen asiantuntija Ulla Hyvönen, STTK, 044 777 7089