Paistoihan se aurinko Naantalin Kesäpäivässä sittenkin!

ERTOn Kesäpäivä 14.6. alkoi sateisena, mutta päättyi kauniiseen auringonpaisteeseen. Sade ei haitannut sisätiloissa tapahtunutta päivän ohjelmaa.


Tapahtumatilana toimi upea ja avara Ballroom–sali. Saliin mahtui hyvin 110 jäsentä, perheenjäseniä, ohjelmassa esiintyvät, tapahtumaa tukeneet yritysten edustajat sekä liiton ja yhdistysten esittelypöydät.  Meillä oli ERTOn kesämessut!

Naantali Spa kylpylähotellina näytti parastaan. Saimme laadukkaat huoneet edulliseen hintaan, fantastisen hyvää ruokaa, kylpylänautinnot ja kaupan päälle kauniin hoidetun ja kesäisen upean ympäristön. Kylpylän osalta kaikki sovitut asiat sujuivat loistavasti ja meistä pidettiin hyvää huolta.

Sokerina pohjalla ERTOn kaksi lippua liehui kylpylän edustalla koko viikonlopun ajan.

Monipuolista ohjelmaa - jokaiselle jotakin

Varsinais-Suomen aluejärjestön puheenjohtaja Tiina Immonen toivotti osallistujat tervetulleeksi. Päivän kulun piti loistavasti hallussaan Miska Keskinen, joka toimi juontajana. Kylpylän tervehdyksen tapahtumaan toi terveyspalvelupäällikkö Auli Saari, joka kertoi kylpylän toiminnoista ja valaisi myös kylpylän syntyä ja historiaa.

Pääesiintyjä oli Turun kaupungin viestintäjohtaja Saara Malila. Saara loi aluksi katsausta Turun viestintään ja markkinointiin, Turun historiaan ja sivusi hieman kuntaliitoskysymyksiäkin. Sen jälkeen monipuolinen neuvonantaja Juuso Enala  pääsi vauhtiin ja siitä syntyi hauska ja mielenkiintoinen haastattelu-keskustelu, jota oli mukavaa seurata. Saaran ja Juuson sitoo yhteen työtoveruus Zeelandissa.

Saara toimi Zeelandissa viestintäkonsulttina, jossa työssä hän saikin hyvää kokemusta yritysmaailmasta ja eväitä tulevaa varten. Saara aloitti Turun kaupungin viestintäjohtajana vuosi sitten ja hänen tehtävänsä on tehdä vahvaa ja strategisempaa Turku-viestintää, mutta myös suoristaa viestinnän ja markkinoinnin rivit kaupungissa.

Vakuutusyhtiö TURVAn yhteyspäällikkö Jyri Isotupa ja Osuuspankin Naantalin konttorin johtaja Satu Tamminen toivat myös omien taustayritystensä terveiset jäsenistölle.

Sitten ERTOn puheenjohtaja Juri Aaltonen päästettiin vihdoinkin joukkojensa eteen. Juri puhui ay-liikkeen uudistumistarpeesta, joka tapahtuisi kuitenkin perusarvoja kunnioittaen. Jurilla on omakohtaista kokemusta Solidaarisuus-liikkeen alkamisesta Puolassa ja hän kertoi meille luottamusmies Annasta, josta kaikki alkoi. Ay-liikkeellä on sanottavaa edelleen eikä viesti ole vanhentunut.

Juri kertoi myös Emma-akatemiasta, jonka kautta ammatillista koulutusta tarjotaan jäsenistölle ja muillekin. Toimintaa kehitetään edelleen jäsenistön tarpeita kuunnellen. ERTO tulee myös näkymään ensi vuonna enemmän aluetoiminnassa, kun liitosta jalkaudutaan kentälle jäseniä tapaamaan.


Päivän loppuhuipennus oli paraislaisen Anders Heleniuksen Stand Up -esitys, joka todella tempaisi yleisön mukaan ja nauramaan niin, että kyyneleet valuivat silmistä.

Iltapäiväkahvin yhteydessä suoritettiin palkintojen arvonta. Kaikki palkinnot olivat laadukkaita ja niitä oli sopivan runsaasti. Mukavia palkintoja oli saatu kaikilta yhteistyökumppaneilta. Pääpalkinnon, hienon Pinus Oy:n lahjoittaman Diasonic Led-Slim -työvalaisimen voitti Kaarina Pehkonen MaMa ry:stä.

Muumeja ja muuta mukavaa

Monet jäivät kylpylään vielä sunnuntaihin asti ja osallistuivat lauantai-illan oheisohjelmiin eli Kesäteatteri Emman näytökseen tai opastetulle kierrokselle Naantalin vanhassa kaupungissa. Perheelliset lähtivät lasten kanssa sunnuntaina Muumimaailmaan tai nauttivat kylpylän tarjonnasta. Naantalissa oli myös valtakunnan iskelmätähtiä sekä perjantai- että lauantai-iltana. Niihinkin rientoihin jäseniä riitti.

Naantalissa vietettiin monipuolinen kesäinen tapahtumaviikonloppu ja uskon, että kaikki lähtivät kotiin hyvissä mielin ja yhtä kokemusta rikkaampana.

Nyt jäämmekin odottelemaan, missä vietetään ERTOn Kesäpäivää ensi vuonna. Kesäpäivä on vuosittainen alueellisesti järjestettävä tapahtuma ERTOn jäsenille. Joka vuosi ollaan eri puolilla Suomea.

Arja Lehtonen
Järjestelytyöryhmän jäsen