ERTOn lakikiertue sai loistavat palautteet

ERTOn ja aluejärjestöjen yhteinen lakikiertue kiersi tänä vuonna kymmenellä paikkakunnalla (Pori, Oulu, Lahti, Savonlinna, Joensuu, Turku, Kuopio, Vaasa, Jyväskylä, Helsinki). Kiertue tavoitti reilut 200 jäsentä.

Yhteistyökumppanina tilaisuuksissa oli paikallinen pankki tai asianajotoimisto, joka vastasi tilaisuuden Kuka minut perii -luennosta ja tarjoiluista. ERTOn lakimiehet kertoivat puolestaan työmarkkinoiden ajankohtaisista asioista ja aluejärjestöt hoitivat käytännön järjestelyt.

Lakikiertue sai loistavat palautteet. Vastaajista 70 % antoi perhe- ja jäämistöoikeuden osuudelle parhaimman mahdollisen arvosanan. Aiheen koki hyödylliseksi tai erittäin hyödylliseksi 94 % vastaajista. Eniten toivottiin lisää aikaa, sillä kysyttävää ja keskusteltavaa olisi ollut enemmänkin.

Työlainsäädäntöosuuden arvioi kiinnostavaksi tai erittäin kiinnostavaksi 88 % ja hyödylliseksi tai erittäin hyödylliseksi 90 % vastaajista. Aiheesta olisi mielellään kuultu laajemminkin kuin aika salli, vaikka lyhytkin katsaus koettiin mainioksi.

Ensi vuonna on luvassa alueille ainakin puheenjohtajan ja edunvalvontajohtajan kiertueet. Myös laki-iltoja voidaan järjestää, jos aluejärjestöistä löytyy innokkaita järjestäjiä.