Verokorttien toimittaminen työttömyyskassalle

Työttömyyskassa saa 1.2.2017 voimaan tulevat verotiedot suoraan verottajalta, joten näitä verokortteja ei tarvitse lähettää työttömyyskassaan. Edellytys on, että olet ollut ERTOn työttömyyskassan jäsen joulukuussa 2016.

Päivärahan veroprosentti on aina vähintään 25 %, jos käytössä on palkkaverokortti. Etuutta varten annetulla muutosverokortilla vero pidätetään kuitenkin muutosverokortin mukaisella prosentilla.

Lähetä muutosverokortti työttömyyskassaan, jos olet hakenut muutosta ennakonpidätykseen. Muutosverokortin tiedot eivät välity työttömyyskassaan automaattisesti, joten muutosverokortti täytyy lähettää työttömyyskassaan. Jos muutosverokortti on myönnetty työttömyyskassan etuutta varten, ennakonpidätys suoritetaan verokortissa määrätyn ennakonpidätysprosentin mukaan, vaikka se olisi alle 25 prosenttia. Sen sijaan palkkaa varten myönnetyn muutosverokortin ennakonpidätys on vähintään 25 prosentin suuruinen.

Kätevimmin uuden muutosverokortin saa tilattua osoitteesta www.vero.fi/verokortti. Verkkopalvelussa voit joko tulostaa verokortin itse tai tilata verokortin suoraan työttömyyskassaan. Jos tilaat verokortin suoraan työttömyyskassaan, se ei ole heti työttömyyskassassa, koska se lähetetään postitse. Tämä kannattaa ottaa huomioon, sillä postinkulku voi kestää pari päivää.

Kirjautuaksesi verottajan palveluun tarvitset verkkopankkitunnukset tai sirullisen henkilökortin.