Tietoa palkanlaskijoille

Tällä sivulla on tietoa palkanlaskijoille, jotka hoitavat ERTOn jäsenten jäsenmaksuasioita.

Työnantaja ja ERTOn jäsen sopivat ammattiliiton jäsenmaksujen perinnästä kirjallisesti perintäsopimuslomakkeella »

Sopimuksesta on toimitettava kopio välittömästi ERTOlle. Alkuperäinen jää palkanlaskijalle, joka perii ERTOn jäsenmaksun jäsenen palkasta ja tilittää summan liitolle.

Jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia

ERTO ilmoittaa veroviranomaisille vuosittain tiedon maksetuista ammattiliiton jäsenmaksuista. Verottaja tekee automaattisesti verovähennykset ERTOn jäsenmaksuista.

Tilitys ja jäsenmaksuselvitykset

ERTO toimittaa aina joulukuun alussa viitteet ja jäsenmaksujen perintäohjeet seuraavalle kalenterivuodelle. Työnantaja perii ammattiliiton jäsenmaksun palkanlaskentakausittain jäsenen palkkatulosta ja tilittää summan kuukausittain Toimihenkilöliitto ERTOn pankkitilille:
FI84 8000 1701 9627 07 DABAFIHH

Selvitysten aikataulu

Selvitykset perityistä ammattiliiton jäsenmaksuista tulee toimittaa kuukausittain ERTOlle. Selvitykseen tarvitaan:

  • ERTOn ammattiliittonumero 077
  • työnantajan nimi
  • työnantajan tilittäjätunnus (työnantajan y-tunnus ilman väliviivaa)
  • jäsenen henkilötunnus ja nimi
  • ay-maksun määrä ja aika, jolta maksu on peritty.

Työsuhteen päättyessä palkanlaskija ilmoittaa työsuhteen päättymispäivän.

Näin toimitat selvityksen ERTOon

Selvitys+-palvelun kautta
Jäsenmaksuselvitykset voi toimittaa Futunion ilmaisella Selvitys+-palvelulla. Palvelun käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä yrityksen y-tunnuksella ja omalla sähköpostiosoitteella, minkä jälkeen kaikkien liittojen jäsenmaksuselvitykset pystyy ilmoittamaan suojatulla yhteydellä.

Konekielisenä TYVI-tiedostona
Tyvi-palveluita tarjoavat mm. seuraavat operaattorit: Aditro, Posti ja CGI. Ay-maksutiedot voi lähettää sähköisessä muodossa operaattoreiden TYVI-järjestelmän kautta. Jäsenmaksuselvitysten Tyvi-ilmoittaminen voidaan aloittaa, kun operaattori on valittu ja palveluun tarvittava käyttäjätunnus ja salasana on saatu.

Työntekijäkohtaisina viitetietoina
Työntekijäkohtaiset viitteet sisältävät tiedot henkilöstä ja palkkakaudesta, joten työnantaja ei tee erillistä selvitystä. Työntekijäkohtaiset viitteet soveltuvat 1–5 henkilön kuukausittain tilitettäviin jäsenmaksuihin. Kullekin henkilölle on oma kuukausiviitteensä.

Muuttuneista tiedoista ilmoittaminen

Työnantajatietojen muutoslomakkeella palkanlaskija voi tehdä ilmoituksen esimerkiksi toimipisteen muuttuneesta osoitetiedosta, yritysfuusiosta tai tilata uudet viitteet jäsenmaksuperintää varten. Työnantajatietojen muutoslomake »

Lisätietoa

ERTO palvelee työnantajia jäsenmaksuasioissa:

  • Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.