Sosiaalialan järjestössä työskentelevä

Sosiaalialan järjestössä työskentelevä

Jäsenemme kuuluvat ERTOon aina omaa ammattialaansa edustavan jäsenyhdistyksen kautta. Jos työskentelet sosiaalialan järjestössä, sinun oma yhdistyksesi on Yksityisen Sosiaali- ja Terveysalan Ammattilaiset YSTEA. YSTEA on maan ainoa sosiaalialan järjestöjen edunvalvontaan keskittynyt alan työehdoista sopiva yhdistys. Jäsenenämme pääset vaikuttamaan siihen, mitä asioita ajamme työehtosopimusneuvotteluissa. Lisäksi YSTEA on mukana sopimassa sosiaalialan palvelujen ja terveyspalvelujen työehdoista.

ERTO tarjoaa sinulle mm. maksuttoman työsuhdesuhdeneuvonnan sekä markkinoiden parhaimman oikeusturvan. Jäsenmaksuun kuuluu myös työttömyyskassajäsenyys. Lisäksi tarjoamme säännöllisesti työelämäkoulutusta, hyvinvointiasi tukevan Lifted-palvelun ja paljon muuta.

Katso kaikki ERTOn palvelut ja edut täältä

Liittymällä jäseneksemme 13.5.-19.6.2020 teet hyvää itsellesi, mutta lahjoitat myös yhdelle mielenterveystukea tarvitsevalle kriisipuhelun. Lahjoitamme nimittäin mainitulla ajanjaksolla jokaisesta uudesta jäsenestä Mieli ry:lle 10 euroa, sillä se on summa, jonka yksi kriisipuhelu maksaa.

 

 

Työehtosopimukset

ERTO neuvottelee työntekijäpuolella yksin sosiaalialan järjestöjä koskevan työehtosopimuksen. Sopimuksessa määritellään mm. alan palkat, työajat ja lomat. Järjestäydy järkisyistä, liity ERTOon.

Sosiaalialan järjestöjen tes »

 

YSTEA ry

Sosiaali- ja terveysaloilla työskentelevien jäsentemme oma yhdistys on Yksityisen Sosiaali- ja Terveysalan Ammattilaiset ry. YSTEA on maan ainoa sosiaalialan järjestöjen edunvalvontaan keskittynyt alan työehdoista sopiva yhdistys. 

Ystea

Tutustu yhdistykseen »

Kenelle?

Yksityisen sektorin asiantuntijalle ja ammattilaiselle.

Kuinka edullinen?

Kuukausitulosi (€/kk)

Verovähennyskelpoinen jäsenmaksusi on €/kk
Täytä liittymislomake »

Miten liityt?

Täytä
jäsenhakemus »

Hyväksymisehdot?

Olet liittymishetkellä työsuhteessa ja sinulla on palkkatuloja.
Lue lisää »

Jäsenedut ja palvelut

Työsuhdeneuvonta 

Saat henkilökohtaista palvelua kaikissa työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä: esimerkiksi palkka-, työaika- tai vuosiloma-asioissa.

Lakimiehen palvelut 

Lakimiehemme ja asiantuntijamme auttavat sinua työsuhteeseesi liittyvien riita- ja ongelma-asioiden hoitamisessa. Saat esimerkiksi apua työsopimuksen tekemisessä ja neuvoja irtisanomis-, vuosiloma- ja työaikakysymyksissä. Asiasi yritetään ensisijaisesti ratkaista neuvottelemalla työnantajan edustajan kanssa ja hakemalla sopimusratkaisua hyväksymälläsi tavalla. Jos sopuun ei päästä neuvottelemalla, ERTO voi olla apuna oikeusjutun käynnistämisessä.

Olemme hoitaneet vuosittain parisataa riita-asiaa ja parikymmentä oikeusjuttua. Tiesitkö, että halvimmat työoikeuteen erikoistuneet asianajotoimistot laskuttavat näiden asioiden hoitamisesta noin 250 €/tunti? Esimerkiksi pelkkä ylityösaatavien laskeminen kestää usein yli päivän.

Työttömyysturva 

Voit saada työttömyyden kohdatessa ansiosidonnaista päivärahaa eli tulojesi mukaan määräytyvää päivärahaa. Työttömyyskassamme jäsenenä et ole pelkän Kelan peruspäivärahan varassa.

Työehtosopimus eli tes 

Ammattiliiton jäsenenä saat tietoa ja neuvontaa työehtosopimusten sisällöstä omalta luottamusmieheltäsi ja ERTOn työsuhdeneuvonnasta. Työsuhteen ehtoja määritellään sekä työehtosopimuksissa että työsopimuksessa. 

Luottamusmiehen apu 

Luottamusmies tai luottamusvaltuutettu valvoo etujasi työehtosopimukseen ja työsuhteen ehtoihin liittyvissä kysymyksissä. Luottamusmiehen puoleen voi jokainen ammattiliiton jäsen kääntyä työsuhdeasioissa ja -ongelmissa. 

Koulutus 

Jäsenyhdistyksemme järjestävät aktiivisesti oman alansa koulutuksia. Voit tutustua oman yhdistyksesi koulutustarjontaan ja tilaisuuksiin tapahtumakalenterissamme ja yhdistyksesi kotisivuilla. Koulutamme myös mm. työlainsäädännön kiemuroihin. Henkilöstön edustajat eli HEDit saavat perehdytyksen tehtäväänsä. 

Ostoedut 

Saat hyviä alennuksia ja etuja mm. vakuutuksista, matkoista, hotelleista ja polttoaineista. Sellaisista asioista, joista oikeasti hyödyt.

Vakuutusturva 

Ammattiliittomme jäsenenä saat vakuutuksen, joka kattaa vapaa-aikana ulkomaille tehdyn matkan aikana sattuneen mahdollisen sairauden tai tapaturman aiheuttamat hoitokulut ilman ylärajaa. Vakuutukseen sisältyy korvaus tapaturmaisesta pysyvästä haitasta ja tapaturmaisesta kuolemasta mukana matkustavalle alle 15 v. lapselle. Vakuutuksesta korvataan myös matkan peruuntumis- tai keskeytymiskuluja sekä matkalta myöhästymisestä aiheutuneita kuluja.

Hinta 

ERTOn jäsenmaksu vähentää verotustasi. Lue lisää jäsenmaksusta »

Liity jäseneksi