Siirry suoraan sisältöön
Sinipaitainen nainen hymyilee ja katsoo sivulle

Huolinta-alan toimihenkilöiden työehtosopimus

Työehtosopimus on ammattiliiton ja työnantajaliiton tekemä sopimus alan palkoista ja työsuhteen ehdoista. Työehtosopimus takaa aina vähimmäistason työehdoille. Paremmista ehdoista voidaan sopia, mutta huonommista ei. 

Tältä sivulta löydät Erton neuvotteleman huolinta-alan toimihenkilöitä koskevan työehtosopimuksen. Työehtosopimus on yleissitova eli sitä noudatetaan kaikissa huolinta-alalla toimivissa yrityksissä.

Huolinta-alan toimihenkilöitä koskevassa työehtosopimuksessa sovitaan huolintaliikkeiden ja kansainvälistä kuljetusta harjoittavien kuljetus- ja kuljetusvälitysliikkeiden palveluksessa olevien toimihenkilöiden työehdot. Toimihenkilöiksi katsotaan myös autonselvittäjät. Työehtosopimusta noudatetaan myös oppisopimusoppilaisiin. 

Työehtosopimuksesta turvaa

Työehtosopimuksen avulla varmistamme huolinta-alan toimihenkilöille reilut työehdot. Työehtosopimuksessa sovimme työntekijän puolesta mm. palkan vähimmäistason, palkankorotukset, lomarahan, palkalliset arkipyhävapaat, ilta- ja yötyölisät ja perhevapaiden palkat. Laki ei siis takaa näitä automaattisesti, vaan ne sovitaan aina työehtosopimuksessa.

Lisäksi olemme neuvotelleet sopimukseen muun muassa seuraavat lakia paremmat ehdot:

  • lisätyöstä maksettava korotettu palkka
  • lyhyemmät työajat
  • sairausajan palkka pidemmälle ajalle

Työehtosopimus myös mahdollistaa jäsenillemme luottamusmiehen tuen. Kun tarvitset neuvoja esimerkiksi työehtosopimuksesta tai vaikkapa palkankorotuksista, voit ottaa yhteyttä  työpaikkasi luottamusmieheen. Työnantajankin on helpompi neuvotella yhden työntekijöitä edustavan henkilön kanssa kuin kaikkien työntekijöiden kanssa erikseen.

Erton jäsenenä voit vaikuttaa oman työehtosopimuksesi sisältöön ja tätä kautta omiin työehtoihisi. Kysymme aina ennen työehtosopimusneuvotteluja, mitä asioita jäsenet haluavat meidän neuvotteluissa ajavan. Jos työpaikallasi noudatetaan huolinta-alan työehtosopimusta, kannattaa sinun ehdottomasti liittyä jäseneksemme.

Logistiikan palkka- ja työehtokysely

Toteutamme vuosittain logistiikka-alalle palkka- ja työehtokyselyn. Kartoitamme kyselyn avulla alan palkkakehitystä sekä muutoksia työoloissa ja -ehdoissa. Hyödynnämme kyselyn tuloksia huolinta-alan työehtosopimusneuvotteluissa. 

Tutustu logistiikan vuoden 2023 palkka- ja työehtokyselyn tuloksiin ›

Jäikö jokin mietityttämään?

Voit jäsenenämme soittaa missä tahansa huolinta-alan työsopimukseen liittyvässä asiassa työsuhdeneuvontaamme. Saat työsuhdeneuvonnasta muun muassa tietoa ja apua työehtosopimuksen tulkinnassa ja mahdollisissa riitatilanteissa.

Työehtosopimuksen neuvottelee

Juha-Matti Moilanen.
Juha-Matti Moilanen Juristi
Karo-Petteri Kuusisto.
Karo-Petteri Kuusisto Asiantuntija
Hymyilevä nainen katsoo suoraan kameraan.

Tule mukaan kehittämään alan työehtoja

Vain jäseniemme tuella voimme säilyttää ja entisestään parantaa nykyisiä työehtoja. Mitä enemmän Ertoon kuuluvia jäseniä työpaikoilla on, sen parempia ehtoja saamme huolinta-alalle neuvoteltua.

Liity jäseneksi

Uusimmat huolinta-alan uutiset

Katso kaikki ajankohtaiset