Siirry suoraan sisältöön
Nainen ja mies katsovat kirjaa

Taloushallintoalan työehtosopimus

Työehtosopimus on ammattiliiton ja työnantajaliiton tekemä sopimus alan palkoista ja työsuhteen ehdoista. Työehtosopimus takaa aina vähimmäistason työehdoille. Paremmista ehdoista voidaan sopia, mutta huonommista ei. 

Tältä sivulta löydät Erton neuvotteleman taloushallintoalan työehtosopimuksen.

Taloushallintoalan työehtosopimuksessa sovitaan tili- ja kirjanpitotoimistoissa työskentelevien toimihenkilöiden työehdoista. 

Työehtosopimuksesta turvaa

Työehtosopimuksen avulla varmistamme taloushallintoalan toimihenkilöille reilut työehdot. Työehtosopimuksessa sovimme työntekijän puolesta mm. palkankorotukset, palkan vähimmäistason, lomarahan, palkalliset arkipyhävapaat ja perhevapaiden palkat.

Olemme neuvotelleet taloushallintoalan työehtosopimukseen muun muassa seuraavat lakia paremmat ehdot:

  • sairausajan palkka pidemmälle ajalle
  • matka-ajan korvaaminen
  • lisätyö 50 % korotettu

Laki ei siis takaa näitä automaattisesti, vaan ne sovitaan aina työehtosopimuksessa.

Työehtosopimus myös mahdollistaa jäsenillemme luottamusmiehen tuen. Kun tarvitset neuvoja esimerkiksi työehtosopimuksesta tai vaikkapa palkankorotuksista, voit ottaa yhteyttä  työpaikkasi luottamusmieheen. Työnantajankin on helpompi neuvotella yhden työntekijöitä edustavan henkilön kanssa kuin kaikkien työntekijöiden kanssa erikseen.

Erton jäsenenä voit vaikuttaa oman työehtosopimuksesi sisältöön ja tätä kautta omiin työehtoihisi. Kysymme aina ennen työehtosopimusneuvotteluja, mitä asioita jäsenet haluavat meidän neuvotteluissa ajavan. Jos työpaikallasi noudatetaan taloushallintoalan työehtosopimusta, kannattaa sinun ehdottomasti liittyä jäseneksemme.

Taloushallintoalan palkka- ja työehtokysely

Toteutamme vuosittain taloushallintoalan palkka- ja työehtokyselyn. Kartoitamme kyselyn avulla alan palkkakehitystä sekä muutoksia työoloissa ja -ehdoissa. Hyödynnämme kyselyn tuloksia taloushallintoalan työehtosopimusneuvotteluissa. 

Tutustu taloushallintoalan vuoden 2023 palkka- ja työehtokyselyn tuloksiin ›

Jäikö jokin mietityttämään?

Voit jäsenenämme soittaa missä tahansa taloushallintoalan työsopimukseen liittyvässä asiassa työsuhdeneuvontaamme. Saat työsuhdeneuvonnasta muun muassa tietoa ja apua työehtosopimuksen tulkinnassa ja mahdollisissa riitatilanteissa.

Työehtosopimuksen neuvottelee

Heli Luukkonen
Heli Luukkonen Juristi
Ruskeapaitainen pohtiva mies.

Tule mukaan kehittämään alan työehtoja

Vain jäseniemme tuella voimme säilyttää ja entisestään parantaa nykyisiä työehtoja. Mitä enemmän Ertoon kuuluvia jäseniä työpaikoilla on, sen parempia ehtoja saamme taloushallintoalalle neuvoteltua.

Liity jäseneksi

Uusimmat taloushallintoalan uutiset

Katso kaikki ajankohtaiset