Siirry suoraan sisältöön

Liity jäseneksi

Liity Erton jäseneksi ja turvaa työelämäsi! Erton jäsenyys on työelämäsi turvasatama. Olemme tukenasi työurasi jokaisessa vaiheessa. Toimihenkilöliitto Erto on ammattiliitto yksityisten alojen asiantuntijoille ja ammattilaisille. Erto on olemassa, jotta meillä kaikilla olisi parempi työelämä.

Valitse sinulle sopivin jäsenyys ja liity jäseneksi ›

Jäsenyytesi sisältää:

 • Lakitiimin tuki ja neuvontapalvelu joka arkipäivä
 • Oikeudenkäyntiturva (Starttiturva- ja Täysturva-jäsenyys)
 • Työttömyysturva (Starttiturva- ja Täysturva-jäsenyys)
 • Työsopimuksen tarkistuspalvelu
 • Luottamusmiehen tuki (Starttiturva-, Täysturva- ja opiskelijajäsenyys)
 • Mahdollisuus vaikuttaa oman alan työehtoihin jäsenkyselyissä ja jäsenäänestyksissä
 • Erton, oman alasi jäsenyhdistyksen sekä lähimmän aluejärjestön koulutukset ja tapahtumat
Hymyilevä mies nojaa polviinsa.
Kättelevistä käsistä muodostuu sydän.

Täysturva

Täysturva-jäsenyydellä turvaat työelämäsi kaikissa tilanteissa. Maksat kuukausittain jäsenmaksua 1,25 % bruttotuloistasi tai maksimissaan 44 €/kk. 

Täysturva-jäsenyyteen kuuluu paljon ja vielä vähän päälle:

 • Lakitiimin tuki ja neuvonta
 • Oikeudenkäyntiturva ilman kulukattoa. Sekä sinun että vastapuolen kulut maksaa Erto.
 • Työttömyysturva 
 • Työsopimuksen tarkistuspalvelu
 • Luottamusmiehen tuki
 • Erton, oman alan jäsenyhdistyksen ja lähimmän aluejärjestön koulutukset ja tapahtumat
 • Mahdollisuus vaikuttaa oman alan työehtoihin
 • Vakuutusyhtiö Turvan matkustajavakuutus ja järjestövakuutus.
 • Paljon etuja vapaa-aikaan ja matkustamiseen.

Liity Täysturva-jäseneksi

Lenkkitossu.

Starttiturva

Starttiturva on 18–29-vuotiaille uraansa aloittaville nuorille suunnattu jäsenyys, jonka jäsenmaksu on 25 €/kk. Starttiturva on kuin työelämän kotivakuutus.

Starttiturva-jäsenyyteen kuuluu kaikki tärkeimmät palvelumme: 

 • Lakitiimin tuki ja neuvonta
 • Oikeudenkäyntiturva, jossa 20 000€ maksukatto. Erto korvaa kulut tuohon summaan asti.
 • Työttömyysturva 
 • Työsopimuksen tarkistuspalvelu
 • Luottamusmiehen tuki
 • Erton, oman alan jäsenyhdistyksen ja lähimmän aluejärjestön koulutukset ja tapahtumat
 • Mahdollisuus vaikuttaa oman alan työehtoihin

Starttiturvan kanssa luot unelmiesi uraa hyvillä mielin!

Liity Starttiturva-jäseneksi

Kynä.

Opiskelijat

Ertoon kannattaa liittyä jo opiskeluaikana. Opiskelijat saavat pääosin samat edut kuin Täysturva-jäsenemmekin. Opiskelijajäsenyys ei kuitenkaan sisällä työttömyyskassajäsenyyttä eli työttömyysturvaa. Opiskelijan jäsenmaksu on 10 € vuodessa.

Opiskelijajäseneksi voivat liittyä kaikki ertolaisilla toimialoilla opiskelevat. Koulutusaste voi olla toisen asteen ammatillinen oppilaitos, ammattikorkeakoulu tai yliopisto.

Jos teet töitä opintojen ohessa, suosittelemme liittymään Täysturva- tai Starttiturva-jäseneksi, jolloin voit liittyä myös työttömyyskassan jäseneksi ja vakuutat itsesi työttömyyden varalle kerryttämällä työssäoloehtoasi eli oikeuttasi ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan.

Liity opiskelijajäseneksi

Huonekasvi.

Yrittäjät

Myös yrittäjällä saattaa tulla työelämässä vastaan tilanteita, joissa ammattiliitto voi olla avuksi. 

Yrittäjät saavat pääosin samat edut kuin Täysturva-jäsenilläkin on: esimerkiksi matkustajavakuutuksen, neuvontapalvelut sekä oikeuden osallistua koulutuksiin ja jäsenyhdistysten tilaisuuksiin. Yrittäjäjäsenyys ei sisällä työttömyyskassajäsenyyttä eli työttömyysturvaa. Yrittäjän jäsenmaksu on 19 €/kk.

Olemme koonneet yrittäjille ja itsensä työllistäjille oman yrittäjäjäsenyys-sivun, jolta löydät vielä tarkempia tietoja siitä, millaisia rajoituksia ja toisaalta: millaisia mahdollisuuksia yrittäjäjäsenyyteen kuuluu. 

Liity Yrittäjäjäseneksi

Vaaleansinipaitainen nainen selaa kännykkää.

Kysy työelämästä mitä vain – meillä on vastaus

Lakitiimin työsuhdeneuvonta ›

Kun et tiedä meneekö jokin asia sääntöjen mukaan tai pohdit itse, miten toimisit, lakitiimimme auttaa sinua ratkomaan haasteita joka arkipäivä.

Jäsenpalvelu ›

Kun vaihdat työpaikkaa ja haluat varmistaa, että tietosi päivittyvät eikä jäsenmaksuihisi tule katkoksia tai kun haluat päivittää omia tietojasi, jäsenpalvelumme auttaa puhelimitse ja Oma Erto -asiointipalvelun kautta.

Oma Erto -asiointipalvelu ›

Oma Erto -asiointipalvelussa pystyt päivittämään omat jäsentietosi, tarkastamaan jäsenmaksujesi tilanteen ja näet kaikki jäsenetusi. 

Näin liityt jäseneksi:

1. Täytä jäsenhakemus

Jäsenyytesi alkaa aikaisintaan siitä päivästä, jolloin täytät hakemuksen. Täytäthän sähköpostiosoitteesi huolellisesti, sillä saat sähköpostiisi vahvistuksen, kun jäsenyytesi on vahvistettu.

Jos haluat, että jäsenpalvelumme hoitaa erosi edellisestä liitosta ja/tai työttömyyskassasta puolestasi, lisää lomaketta täyttäessäsi ruksi liittymislomakkeen erovaltuutus-kohtaan.

Liittymislomakkeellamme hyödynnetään Telian vahvaa tunnistautumista. Voit siis täyttää lomakkeemme tietoturvallisesti mobiilivarmennetta tai pankkitunnuksiasi käyttäen.

2. Odota vahvistusta

Kun jäsenpalvelumme on vahvistanut jäsenyytesi, saat Tervetuloa jäseneksi -viestin sähköpostiisi. Tähän kuuluu yleensä muutama arkipäivä. Samalla saat tärkeitä ohjeita mm. jäsenmaksun maksamiseen liittyen.

3. Eroa edellisestä

Jos et valtuuttanut meitä hoitamaan eroa edellisestä liitosta ja/tai työttömyyskassasta puolestasi, voit nyt lähettää kirjallisen eroilmoituksesi eteenpäin. Eroa samasta päivästä lukien, jolloin olet saanut vahvistuksen Erton ja työttömyyskassa jäsenyydestä. Eroaminen vanhasta ja liittyminen uuteen pitää tehdä kuukauden sisällä, jotta työttömyysturvasi säilyy katkeamattomana. 

4. Maksa jäsenmaksusi ajallaan

Työttömyysturvan säilymisen kannalta jäsenmaksuihin ei saa tulla katkosta. Joskus elämä yllättää, joten jos sinulla on haasteita jäsenmaksun maksamisen kanssa, jäsenpalvelumme auttaa sinua siinä mielellään.

Jäikö jokin askarruttamaan?

Pirauta tai lähetä viesti jäsenpalveluumme. Jäsenpalvelumme auttaa sinua jäsenyyteen, jäseneksi liittymiseen ja jäsenmaksuihin liittyvissä asioissa mielellään. Löydät jäsenpalvelun yhteystiedot Erton toimiston yhteystiedot -sivultamme.