Siirry suoraan sisältöön

Opiskelijat

Opiskelijajäseneksi voivat liittyä kaikki ertolaisilla toimialoilla opiskelevat. Koulutusaste voi olla toisen asteen ammatillinen oppilaitos, ammattikorkeakoulu tai yliopisto.

liity opiskelijajäseneksi

Vaaleanpunapaitainen nainen.

Opiskelijajäsenyys

Ertoon kannattaa liittyä jo opiskeluaikana. Opiskelijajäseneksi voivat liittyä kaikki ertolaisilla toimialoilla opiskelevat. Koulutusaste voi olla toisen asteen ammatillinen oppilaitos, ammattikorkeakoulu tai yliopisto. Opiskelijat saavat pääosin samat edut kuin Täysturva-jäsenemmekin. Opiskelijajäsenyys ei kuitenkaan sisällä työttömyyskassan jäsenyyttä eikä siten oikeuta ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan. Opiskelijan jäsenmaksu on 10 € vuodessa.

Jos teet töitä opintojen ohessa, suosittelemme liittymään Täysturva- tai Starttiturva-jäseneksi, jolloin voit liittyä myös Koko-kassan jäseneksi ja vakuutat itsesi työttömyyden varalle kerryttämällä työssäoloehtoasi eli oikeuttasi ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan.

Erton jäsenenä jo oleva Täysturva-jäsen, joka siirtyy opiskelemaan, saa opintojensa aikana jäsenmaksut minimisummalla. Jäsenmaksu kannattaa maksaa, kun siirtyy työelämästä opiskelijaksi, jotta työttömyyskassan jäsenyys säilyy katkeamattomana ja oikeus ansiosidonnaiseen päivärahaan säilyy.

Mitä palveluja ja etuja saat?

  • Saat henkilökohtaista palvelua työsuhdeneuvonnasta aina kun tarvitset. Jos kaipaat esimerkiksi apua kesätyöpaikan työsopimuksen kanssa tai sinulla on kysyttävää esimerkiksi palkoista tai lomarahoista, voit olla meihin aina maksutta yhteydessä.
  • Saat käyttöösi kaikki jäsenille maksuttomat verkkokoulutukset ja webinaarit. Järjestämme myös säännöllisiä webinaareja eri työelämän oikeuksiin ja velvollisuuksiin liittyen. Tutustu koulutuksiin tapahtumakalenterissamme ›
  • Saat alennuksia mm. vakuutuksista, risteilyistä ja hotelleista.
  • Jäsenmaksuun kuuluu matkustajavakuutus vapaa-ajan ulkomaanmatkoille.

Töissä opintojen ohella?

Jos teet töitä opintojen ohella ja haluat päästä ansiosidonnaisen työttömyysturvan piiriin, liity joko Täysturva- tai Starttiturva-jäseneksi. Siten vakuutat itsesi työttömyyden varalle kerryttämällä työssäoloehtoasi eli oikeuttasi ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan opiskelun ohella tehdyillä töillä.  Lue lisää työssäoloehdosta Koko-kassan verkkosivuilta ›

Miksi tämä kannattaa?

Voit kerryttää oikeuden ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan jo ennen valmistumista. Ansiopäivärahan saaminen edellyttää kuuden kuukauden työskentelyä. Opiskelijana työssäolo- ja jäsenyysaikaa voi kerryttää jopa yhdeksän vuoden ajan.

Jos jäät työttömäksi valmistumisen jälkeen tai jäät vaille opiskelupaikkaa, voit saada ansiosidonnaista työttömyysturvaa, jonka määrä lasketaan palkkasi perusteella. Ansiosidonnainen työttömyysturva on huomattavasti korkeampi kuin Kelan maksama työttömyysturva (Lähde: TYJ:n verkkosivut: Opiskelu ja työttömyysturva).

Opiskelijajäsen, toimi näin valmistumisen jälkeen

Kun olet valmistunut oppilaitoksesta ja saanut töitä, liity joko Täysturva- tai Starttiturva-jäseneksi. Jäseneksi kannattaa liittyä mahdollisimman pian työelämään siirtymisen jälkeen. Näin pääset mahdollisimman pikaisesti oman työpaikkasi henkilöstön edustajajan tuen piiriin. Voit kääntyä työpaikkasi henkilöstön edustajan puoleen, jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi työpaikallasi noudatettavasta työehtosopimuksesta, omasta työsopimuksestasi, palkankorotuksista, vuosiloman määräytymisestä tai työpaikan käytännöistä.

Joskus työnantajan kanssa saattaa syntyä erimielisyyttä työsuhteeseen liittyvistä asioista. Molempiin jäsenyyksiimme kuuluu oikeudenkäyntiturva. Erton Täysturva-jäsenten oikeudenkäyntiturva kattaa jutusta aiheutuvat tuomioistuinkulut ilman omavastuuta. Starttiturva-jäsenellä on 20 000 euron kulukatto. Lue lisää oikeusturvasta ›

Liittymällä Starttiturva- tai Täysturva-jäseneksi vakuutat itsesi työttömyyden varalle Koko-kassassa.

Kun olet siirtymässä työelämään, muistathan tehdä työsopimuksen kirjallisesti. Voit halutessasi tarkistuttaa työsopimuksesi asiantuntijallamme ennen sen allekirjoittamista. Tutustu työsopimuksen tarkistuspalveluun ›

Katso mitä muita etuja ja palveluita Täysturva- ja Starttiturva-jäsenyydet pitävät sisällään. 

Ilmoita muuttuneista tiedoista

Muistathan ilmoittaa aina kaikista muutoksista Erton jäsenrekisteriin (esimerkiksi jos jatkat opiskelua alun perin ilmoittamasi päivämäärän jälkeen tai jos olet vaihtanut oppilaitosta). Ilmoitathan myös oppilaitoksesi ja arvioitu valmistumispäiväsi sähköpostiste osoitteeseen jasenpalvelu@erto.fi. Yhteystietomuutokset ja esimerkiksi työnantajan vaihtumisen voit ilmoittaa Oma Erto -asiointipalvelussa

Työelämään.fi -sivusto

Oletko siirtymässä työelämään tai tekemässä töitä vaikkapa opintojen ohella? Oletko menossa ensimmäistä kertaa kesätöihin?  STTK:n Työelämään.fi -verkkosivustolta löydät työelämän keskeiset pelisäännöt sekä työntekijän oikeudet ja velvollisuudet tiiviissä paketissa.

Siirry Työelämään.fi -sivustolle