Siirry suoraan sisältöön
Nainen katsoo sivulle.

Mikä palkkasuositus on?

Erto antaa palkkasuositukset eläintenhoitotyöhön, yksityiselle liikunta-alalle, markkinointiin ja luoville aloille sekä toimistotyöhön eli toimialoille, joilla ei vielä ole työehtosopimusta.  

Palkkasuosituksessa kerrotaan alan tehtävänimikekohtaiset suositukset peruspalkkatasosta ja annetaan suositus palkankorotusten suuruudesta ja korotusajankohdista. Suositusten pohjana käytämme alan palkkatutkimuksia. Palkkasuositukset ovat tärkeä ja hyödyllinen työväline, kun mietit esimerkiksi palkkatoivetta työhakemukseen tai neuvottelet palkastasi työpaikallasi. Voit sopia esimerkiksi työsopimuksessasi, että työsuhteessasi noudatetaan Erton palkkasuositusta.

Palkkasuositusten noudattaminen on kannattavaa myös työnantajille. Se helpottaa ja tehostaa rekrytointia, lisää ennustettavuutta yrityksen kustannusrakenteeseen ja keventää yrityksen työnantajatehtävien hoitoa. Yritys tietää, millä palkkatasolla se palkkaa työntekijöitä ja miten palkankorotukset hoidetaan. Talous- ja henkilöstöhallinto systematisoituu ja tehostuu.