Siirry suoraan sisältöön
ETRY

Liikunta-alan ammattilainen

Kun liityt Ertoon, liityt samalla omaa ammattialaasi edustavan jäsenyhdistyksen jäseneksi. Jos työskentelet liikunta-alalla oma yhdistyksesi on Erityistoimihenkilöt ET ry.

Etry kokoaa yhteen monet pienillä toimialoilla työskentelevät. Pienen ammattikunnan on erityisen tärkeää huolehtia ammatillisesta järjestäytymisestään, jotta alan työehtoja saadaan olennaisesti korjattua. Etryn tärkein tavoite on jokaisen jäsenen saaminen työehtosopimuksen piiriin. Yhdistys rakentaa yhtenäisempää työllisyysturvaa, parempaa jaksamista ja kouluttautumismahdollisuuksia useilla toimialoilla. 

liity jäseneksi

Miksi kannattaa liittyä Ertoon ja Etryyn?

1. Olet mukana rakentamassa parempaa työelämää

Haluamme, että kaikki voivat tehdä työtä reiluilla ehdoilla työnteon muodosta riippumatta, on hän sitten palkansaaja tai freelancer, itsensä työllistäjä tai näitä yhtä aikaa. Mielestämme työelämän pitää olla myös tulevaisuudessa sellainen, että siellä kaikki jaksavat tehdä töitä ja siellä on hyvä olla. Näiden asioiden puolesta teemme töitä – joka ikinen päivä. Liittymällä jäseneksemme varmistat, että voimme tehdä työtämme myös jatkossa.

Pienen liikunta-alan ammattilaisten ammattikunnan on erityisen tärkeää huolehtia ammatillisesta järjestäytymisestään, jotta alan työehtoja saadaan olennaisesti korjattua. 

2. Saat vaikuttaa omiin työehtoihisi ja käyttämiisi palveluihin

Erto laatii liikunta-alan palkkasuosituksen. Suosituksessa määritellään vähimmäispalkat ja palkankorotusten taso tehtäväryhmittäin. Suositus perustuu alan palkkatutkimukseen.

Neuvottelemme myös yleisen runkosopimuksen, jonka tarkoituksena on luoda reilut työsuhteen ehdot niille aloille, joilla ei ole työehtosopimusta. Voit hyödyntää niin palkkasuosituksia kuin halutessasi työehtosopimusta, kun neuvottelet itsellesi työehtoja.

Meille jokaisen jäsenen mielipide on tärkeä. Kysymme säännöllisesti jäsentemme kokemuksia ja mielipiteitä palveluistamme ja kehitämme niitä toiveiden mukaisesti.

3. Saat markkinoiden parhaimman oikeusturvan

Työelämän ikävien tapahtumien varalta tarjoamme jäsenillemme parhaimpiin kuuluvan oikeusturvan. Oikeusturvamme on olennaisesti parempi kuin useimmilla ammattijärjestöillä, joilla on pääsääntöisesti sekä jäsenen omavastuu että korvauksen enimmäisraja. Täysturva-jäsentemme oikeusturva kattaa kaikki oikeudenkäyntikulut, myös vastapuolen oikeudenkäyntikulut, jos juttu hävittäisiin. Täysturva-jäsenenämme et koskaan joudu itse maksamaan mitään, eikä mitään omavastuuta ole.

Starttiturva-jäsenillä on 20 000 euron kulukatto.

Lue lisää oikeusturvasta ›

4. Hyödynnä koulutukset ja muut palvelut

Erton kautta saat paljon erilaista työelämäkoulutusta sekä mm. maksuttoman työsuhdesuhdeneuvonnan. Jäsenmaksuun kuuluu myös työttömyyskassajäsenyys.

Katso kaikki Erton palvelut ja edut ›

Tietoa liittymisestä

Täytä verkkosivuillamme oleva jäsenhakemus ja odota vahvistusviestiä jäsenyydestäsi. Jäsenyytesi alkaa siitä päivästä, jolloin hakemus saapuu Ertoon.

Jäsenmaksu

Erton jäsenmaksu on prosentuaalinen summa bruttopalkastasi. Jäsenmaksu sisältää Erton, työttömyyskassan ja jäsenyhdistyksen jäsenmaksun.

Kysyttävää?

Jäsenpalvelumme auttaa sinua liittymiseen liittyvissä asioissa numerossa 09 613 231 ma–ti, to–pe 9.30–11.30 ja 12–14 sekä sähköpostitse osoitteessa jasenpalvelu@erto.fi.

Lenkkitossu

Liikunta-alan palkkasuositus

Palkkasuositus on tärkeä ja hyödyllinen työväline, kun mietit esimerkiksi palkkatoivetta työhakemukseen tai neuvottelet palkastasi työpaikallasi. Palkkasuosituksessa kerrotaan alan tehtävänimikekohtaiset suositukset peruspalkkatasosta ja annetaan suositus palkankorotusten suuruudesta ja korotusajankohdista. Suositusten pohjana käytämme alan palkkatutkimuksia.