Siirry suoraan sisältöön
Pipopäinen mies katsoo sivulle päin.

Oikeusturva

Joskus työnantajan kanssa saattaa syntyä erimielisyyttä työsuhteeseen liittyvistä asioista. Useimmat asiat ratkeavat joko lakitiimin työsuhdeneuvonnasta tai työpaikan henkilöstön edustajalta saatavilla neuvoilla.

Jos työsuhdeneuvonnastamme tai työpaikan henkilöstön edustajalta saamasi neuvot eivät riitä ratkaisemaan ongelmaasi, voimme ottaa asiasi juristin tarkempaan selvittelyyn. Jos selvittelyn tuloksena saamiesi neuvojenkaan avulla tilanne ei työpaikalla ratkea, otamme pyynnöstäsi asian hoidettavaksemme. Yritämme ratkaista ongelmasi aina ensisijaisesti neuvottelemalla asian sovinnollisesta ratkaisemisesta työnantajasi kanssa. Jos sopuun ei kuitenkaan päästä, voimme olla apunasi oikeusjutun käynnistämisessä. 

Etenemistavasta ja lopullisesta ratkaisumallista keskustelemme yhdessä ja yritämme löytää sinulle järkevimmän ja parhaan ratkaisun. Voidaksemme tukea sinua edellytämme, että annat kaiken erimielisyyteen liittyvän tiedon asiaasi hoitavalle juristille tai asiantuntijalle. 

Jos erimielisyys ei selviä Erton juristien ja asiantuntijoiden voimin, voidaan hakea oikeudenkäyntiturvapäätöstä. 

Mitä Erton oikeusturva pitää sisällään?

Oikeusturva tarkoittaa sitä, että Erton lakitiimi on tukenasi työelämän pulmatilanteissa. Lakitiimin apu on aina luottamuksellista.

  1. Puhelinneuvonta. Voit soittaa juristien ja asiantuntijoiden päivystysnumeroon joka arkipäivä. Puhelinneuvonnassa saat yleiset neuvot tilanteeseesi. Jo näiden neuvojen perusteella asia yleensä ratkeaa työpaikalla keskustelemalla.

  2. Juristin tarkempi neuvonta ja selvittelytyö. Mikäli tilanteesi ei ratkea puhelinneuvonnassa, voidaan ottaa tilanteesi tarkempaan selvittelyyn. Juristi selvittää, mitä on tapahtunut ja miten olisi järkevää toimia.
     
  3. Sovittelu. Joskus selvittelytyö johtaa siihen, että jäsenen halutessa juristi sovittelee erimielisyyttä työnantajan kanssa. Useimmiten kärjistynytkin tilanne saadaan sovittelulla ratkaistua.

  4. Oikeudenkäyntiturva. Mikäli sovittelukaan ei auta, voidaan asia viedä tuomioistuimen ratkaistavaksi. Jos Täysturva-jäsenelle myönnetään oikeudenkäyntiturva, oikeudenkäyntikulut maksaa Toimihenkilöliitto Erto ilman kulukattoa. Starttiturva-jäsenellä on 20 000 € kulukatto. Riita-asian viemisestä tuomioistuimeen sovitaan erikseen jäsenen ja liiton välillä. Oikeudenkäyntiturvasta päätetään tapauskohtaisesti. Sen saaminen edellyttää selkeää juridista perustetta. Lisäksi jäsenyytesi tulee olla kestänyt kolme kuukautta ennen erimielisyyden syntymistä, olet maksanut jäsenmaksut asianmukaisesti ja erimielisyys on syntynyt Erton jäsenyyden aikana. Oikeudenkäyntiturva on oikeusastekohtainen.

Oikeudenkäyntiturva tapauskohtaisesti

Oli sitten kyse laittomasta irtisanomisesta, työpaikkakiusaamisesta tai maksamattomista palkoista, työsuhderiidat ovat aina äärimmäisen raskaita. Useimmat tapaukset saadaan sovittua, mikä onkin usein nopein ja helpoin ratkaisu jäsenelle. Tällöin työnantaja maksaa työntekijälle korvauksen eikä jäsen joudu raskaaseen, pahimmillaan vuosia kestävään oikeusprosessiin. Siltä varalta, ettei työnantaja suostu kohtuulliseen sovintoratkaisuun ilman oikeudenkäyntiä, Erton oikeudenkäyntiturva on jäsenelle paras apu.

Oikeudenkäyntiturvasta päätetään tapauskohtaisesti. Sen saaminen edellyttää selkeää juridista perustetta. Lisäksi jäsenyytesi tulee olla kestänyt kolme kuukautta ennen erimielisyyden syntymistä, olet maksanut jäsenmaksut asianmukaisesti ja erimielisyys on syntynyt Erton jäsenyyden aikana. Oikeudenkäyntiturva on oikeusastekohtainen.

Oikeudessa asiaasi hoitaa Erton juristi tai työsuhdejuridiikkaan erikoistunut asianajotoimisto. Olemme hoitaneet vuosittain vajaa parisataa sovitteluasiaa ja parikymmentä oikeusjuttua. 

Täysturva- ja Starttiturva-jäsenten omavastuu ja kulukorvauksen enimmäismäärä

Erton Täysturva-jäsenten oikeudenkäyntiturva kattaa jutusta aiheutuvat tuomioistuinkulut ilman omavastuuta. Erto maksaa myös omat ja vastapuolelle mahdollisesti tuomitut kulut, mikäli juttu hävitään oikeudessa. Täysturva-jäsenten oikeudenkäyntiturva on olennaisesti parempi kuin useimmilla ammattijärjestöillä, joilla on pääsääntöisesti jäsenelle sekä omavastuu että korvauksen enimmäisraja. 

Starttiturva-jäsenellä on 20 000 euron kulukatto.

Esimerkkejä hoitamistamme oikeustapauksista

Placeholder

Oikeusturva

Ammattiliittojen tarjoamassa oikeudenkäyntiturvassa on suuria eroja. Oman liiton oikeudenkäyntiturvan ehdot kannattaa tarkistaa huolella, sillä sen kattavuus saattaa tosipaikan tullen tulla yllätyksenä.

Kun Täysturva-jäsenellemme on myönnetty oikeudenkäyntiturva, se kattaa kaikki oikeudenkäyntikulut, myös vastapuolen oikeudenkäyntikulut, jos juttu hävittäisiin. Erton Täysturva-jäsen ei siis koskaan joudu itse maksamaan mitään. Tästä syystä oikeusturvamme on yksi maan parhaista.

liity jäseneksi