Siirry suoraan sisältöön
Nainen taluttaa polkupyörää.

Työttömyysturva

Erton jäsenmaksu sisältää palkansaajille suunnatun työttömyyskassan jäsenmaksun. Tämä tarkoittaa sitä, että jos täytät jäsenyys- ja työssäoloehdot, saat työttömäksi jäädessäsi ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa. Et siis jää pelkän Kelan peruspäivärahan tai työmarkkinatuen varaan. Työttömyyskassa maksaa jäsenilleen edellytysten täyttyessä myös vuorottelukorvausta ja liikkuvuusavustusta.

Jäsenemme kuuluvat kahteen eri työttömyyskassaan. Löydät oman työttömyyskassasi sivulta tarkempia ohjeita työttömyysturva-asioihin liittyen. 

Erityisalojen toimihenkilöiden työttömyyskassa (ETTK)

Jos olet Erton jäsenyhdistysten Etryn, Digimarit ry:n (entinen DigiMaMa), Logistiikan toimihenkilöiden, Ystean tai Taloushallintoalan ammattilaisten jäsen, työttömyyskassasi on Erityisalojen toimihenkilöiden työttömyyskassa (ETTK).

ETTK:n yhteystiedot:

p. 09 6132 3224 
ma–pe 9.30–13.30
Kirjaudu ETTK:n eAsiointiin ›
Siirry ETTK:n verkkosivuille › 

Koko-kassa

Jos olet Erton jäsenyhdistys Soan (Suomen Optometrian Ammattilaiset) jäsen, työttömyyskassasi on Korkeasti koulutettujen kassa Koko.

Koko-kassan yhteystiedot:

p. 09 4763 7600
ma–to klo 10–15
pe klo 10–13
Kirjaudu Koko-kassan eAsiointiin ›
Siirry Koko-kassan verkkosivuille ›

Työttömyysturva-asioihin liittyviä pikaohjeita

Henkilö mutristaa suutaan.

Opiskelija

Jos teet töitä opintojen ohella ja haluat päästä ansiosidonnaisen työttömyysturvan piiriin, liity myös työttömyyskassan jäseneksi. Siten vakuutat itsesi työttömyyden varalle kerryttämällä työssäoloehtoasi eli oikeuttasi ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan opiskelun ohella tehdyillä töillä.