Siirry suoraan sisältöön
Nainen taluttaa polkupyörää.

Työttömyysturva

Erton jäsenmaksu sisältää palkansaajille suunnatun työttömyyskassan jäsenmaksun. Tämä tarkoittaa sitä, että jos täytät jäsenyys- ja työssäoloehdot, saat työttömäksi jäädessäsi ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa. Et siis jää pelkän Kelan peruspäivärahan tai työmarkkinatuen varaan. Työttömyyskassa maksaa jäsenilleen edellytysten täyttyessä myös vuorottelukorvausta ja liikkuvuusavustusta.

Jäsenemme kuuluvat kahteen eri työttömyyskassaan. Löydät oman työttömyyskassasi sivulta tarkempia ohjeita työttömyysturva-asioihin liittyen. 

Erityisalojen toimihenkilöiden työttömyyskassa (ETTK)

Jos olet Erton jäsenyhdistysten Etryn, Digmarit ry:n (entinen DigiMaMa), Logistiikan toimihenkilöiden, Ystean tai Taloushallintoalan ammattilaisten jäsen, työttömyyskassasi on Erityisalojen toimihenkilöiden työttömyyskassa (ETTK).

ETTK:n yhteystiedot:

p. 09 6132 3224 
ma–pe 9.30–13.30
Kirjaudu ETTK:n eAsiointiin ›
Siirry ETTK:n verkkosivuille › 

Koko-kassa

Jos olet Erton jäsenyhdistys Soan (Suomen Optometrian Ammattilaiset) jäsen, työttömyyskassasi on Korkeasti koulutettujen kassa Koko.

Koko-kassan yhteystiedot:

p. 09 4763 7600
ma–to klo 10–15
pe klo 10–13
Kirjaudu Koko-kassan eAsiointiin ›
Siirry Koko-kassan verkkosivuille ›

Erityisalojen toimihenkilöiden työttömyyskassa (ETTK) sulautuu Koko-kassaan 1.1.2024 lukien

Sulautuminen ei edellytä Erityisalojen toimihenkilöiden työttömyyskassan (ETTK) jäseniltä mitään toimenpiteitä, eikä heidän kerryttämäänsä työttömyysturvaan tai ansiopäivärahamaksatukseensa tule muutoksia. Koko-kassa palvelee ETTK:n jäseniä 1.1.2024 alkaen. Koko-kassa toivottaa ETTK:n jäsenet lämpimästi tervetulleiksi!

Lue tiedote kokonaisuudessaan Koko-kassan verkkosivuilta ›

Käyttökatkot kassojen eAsioinneissa

Molempien työttömyyskassojen eAsioinnit ovat sulautumisen takia poissa käytöstä parin viikon ajan joulukuussa. ETTK:n eAsiointi on pois käytöstä 18.12.2023–2.1.2024 ja Koko-kassan eAsiointi 22.12.2023–2.1.2024.

Käyttökatkot johtuvat kassojen sulautumiseen liittyvistä järjestelmätöistä. Huomaathan ettei kummastakaan kassasta pysty käyttökatkojen aikana hakemaan päivärahaa. Päivärahaa voi hakea Koko-kassan eAsioinnin kautta 2.1.2024 alkaen.

Työttömyyskassat palvelevat jäseniään puhelimitse käyttökatkon aikana, mutta voivat antaa vain yleisluontoista neuvontaa. 

Lisätietoja käyttökatkosta Koko-kassan ja ETTK:n verkkosivuilta. 

Työttömyysturva-asioihin liittyviä pikaohjeita

Henkilö mutristaa suutaan.

Opiskelija

Jos teet töitä opintojen ohella ja haluat päästä ansiosidonnaisen työttömyysturvan piiriin, liity myös työttömyyskassan jäseneksi. Siten vakuutat itsesi työttömyyden varalle kerryttämällä työssäoloehtoasi eli oikeuttasi ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan opiskelun ohella tehdyillä töillä.