Siirry suoraan sisältöön
Yhteistoiminta työpaikalla

Yhteistoiminta työpaikalla

Yhteistoimintalain tavoitteena on yhteisymmärryksessä kehittää yrityksen toimintaa ja työntekijöiden mahdollisuuksia vaikuttaa yrityksessä tehtäviin päätöksiin, jotka koskevat heidän työtään, työolojaan ja asemaansa yrityksessä.

Aiemmin yhteistoimintalaki miellettiin usein irtisanomislaiksi ja yhdistettiin vain niihin neuvotteluihin, jotka käynnistetään, kun työnantaja suunnittelee työvoiman vähentämistä. Tämä ei ollut kuitenkaan yhteistoimintalain tarkoitus alun perinkään.  
 
Yhteistoimintalakia sovelletaan yrityksissä ja yhteisöissä, joissa työsuhteessa olevan henkilöstön määrä on säännöllisesti vähintään 20.  

Mistä yhteistoiminnassa neuvotellaan? 

Yhteistoimintalaki sisältää säännökset paitsi muutosneuvotteluista, joita käydään, kun työnantaja harkitsee työvoiman vähentämistä, myös monesta muusta asiasta. Yhteistoimintalaki sisältää säännökset esimerkiksi jatkuvasta vuoropuhelusta, jota työnantaja ja henkilöstö käyvät työnantajan toiminnan kehittämiseksi. Lisäksi yhteistoimintalaki sisältää säännökset työnantajan selvitysvelvollisuudesta liikkeen luovutustilanteissa sekä säännökset työntekijöiden oikeudesta osallistua yrityksen hallintoelimien toimintaan ns. hallintoedustuksen kautta. 

Lue teemaan liittyviä artikkeleita: