Siirry suoraan sisältöön
Nainen kädet puuskassa

Henkilöstöalan työehtosopimus

Työehtosopimus on ammattiliiton ja työnantajaliiton tekemä sopimus alan palkoista ja työsuhteen ehdoista. Työehtosopimus takaa aina vähimmäistason työehdoille. Paremmista ehdoista voidaan sopia, mutta huonommista ei. 

Tältä sivulta löydät Erton neuvotteleman henkilöstöalan työehtosopimuksen (entinen henkilöstöpalvelualan työehtosopimus). Työehtosopimus on yleissitova eli sitä sovelletaan kaikissa henkilöstöalan yrityksissä.

Henkilöstöalan työehtosopimuksessa sovitaan vuokratoimihenkilöiden työehdoista silloin, kun he työskentelevät toimisto-, taloushallinto- ja ICT-alan tehtävissä. Lisäksi henkilöstöalan työehtosopimuksessa määrätään henkilöstöpalveluyrityksen omassa toimistossa työskentelevien toimihenkilöiden työehdoista.

Työehtosopimuksesta turvaa

Työehtosopimuksen avulla varmistamme henkilöstöalalla työskenteleville reilut työehdot. Työehtosopimuksessa sovimme työntekijän puolesta mm. palkan vähimmäistason, palkankorotukset, lomaltapaluurahan, palkalliset arkipyhävapaat, ilta- ja yötyölisät ja perhevapaiden palkat. Laki ei siis takaa näitä automaattisesti, vaan ne sovitaan aina työehtosopimuksessa.

Lisäksi olemme neuvotelleet sopimukseen muun muassa seuraavat lakia paremmat ehdot:

  • lyhyemmät työajat
  • sairausajan palkka pidemmälle ajalle

Erton jäsenenä voit vaikuttaa oman työehtosopimuksesi sisältöön ja tätä kautta omiin työehtoihisi. Kysymme aina ennen työehtosopimusneuvotteluja, mitä asioita jäsenet haluavat meidän neuvotteluissa ajavan. Jos työpaikallasi noudatetaan henkilöstöalan työehtosopimusta, kannattaa sinun ehdottomasti liittyä jäseneksemme.

Henkilöstöalan palkka- ja työehtokysely

Toteutamme vuosittain henkilöstöalan palkka- ja työehtokyselyn. Kartoitamme kyselyn avulla alan palkkakehitystä sekä muutoksia työoloissa ja -ehdoissa. Hyödynnämme kyselyn tuloksia henkilöstöalan työehtosopimusneuvotteluissa. 

Tutustu henkilöstöalan  vuoden 2023 palkka- ja työehtokyselyn tuloksiin ›

Jäikö jokin mietityttämään?

Voit jäsenenämme soittaa missä tahansa henkilöstöalan työsopimukseen liittyvässä asiassa työsuhdeneuvontaamme. Saat työsuhdeneuvonnasta muun muassa tietoa ja apua työehtosopimuksen tulkinnassa ja mahdollisissa riitatilanteissa.

Työehtosopimuksen neuvottelee

Sanna Ungern.
Sanna Ungern Juristi
Nainen katsoo oikealle.

Tule mukaan kehittämään alan työehtoja

Vain jäseniemme tuella voimme säilyttää ja entisestään parantaa nykyisiä työehtoja. Mitä enemmän Ertoon kuuluvia jäseniä työpaikoilla on, sen parempia ehtoja saamme henkilöstöalalle neuvoteltua.

liity jäseneksi

Uusimmat henkilöstöalan uutiset

Katso kaikki ajankohtaiset