Siirry suoraan sisältöön
Mies ja nainen katsovat toisiaan.

Toimialat

Erto on monialainen ammattiliitto yksityisen sektorin asiantuntijoille ja ammattilaisille. Jäsenemme työskentelevät mm. logistiikka-alalla, markkinointiviestinnässä, digimedian parissa, sosiaali- ja terveysalalla, taloushallinnossa, tietotekniikan palvelualalla, optisella alalla, järjestöissä, liikunnan, kulttuurin ja vapaa-ajan ammateissa sekä muilla erityisaloilla.

Kiinteistöpalveluala

Ertolla on pitkät perinteet kiinteistöalan työntekijöiden ammattiliittona. Teemme vuosittain palkkatutkimukseen perustuvan toimistoalan palkkasuosituksen. Jäsenemme työskentelevät huoltoyhtiöissä, isännöinnissä ja kiinteistövälitystoimistoissa. 

Liikunta

Erto laatii vuosittain palkkatutkimukseen perustuvan liikunta-alan palkkasuosituksen. Liikunta-alalla työskentelevien jäsentemme oma yhdistys on Erityistoimihenkilöt ET ry. Pienen liikunta-alan ammattikunnan on erityisen tärkeää huolehtia ammatillisesta järjestäytymisestään, jotta alan työehtoja saadaan olennaisesti korjattua.

Markkinointi, luovat alat

Erto laatii markkinoinnin ja luovien alojen palkkasuosituksen. Jäsenyhdistyksemme Digmarit ry edistää alan edunvalvontaa ja järjestää koulutusta sekä toimintaa.

ICT-, IT-, tietoala

Erton jäsenyhdistyksen Digmarit ry:n jäsenenä (aiemmalta nimeltään DigiMaMa) pääset vahvistamaan ammatillista identiteettiäsi, verkostoitumaan kollegoidesi kanssa ja saamaan ajankohtaista tietoa alastasi. 

Matkailu, kulttuuri ja vapaa-aika

Erto laatii toimistoalan palkkasuosituksen. Erton jäsenyhdistys Erityistoimihenkilöt ET ry tavoittelee matkailu-, kulttuuri- ja vapaa-aikasektorin ammattilaisille yhtenäisempää työllisyysturvaa, parempaa jaksamista ja kouluttautumismahdollisuuksia. 

Taloushallinto

Erto neuvottelee taloushallintoalan työehtosopimuksen. Erton yhdistys Taloushallintoalan ammattilaiset ry on maan ainoa pelkästään taloushallinnon ammattilaisten asioihin keskittynyt työehdoista sopiva yhdistys. 

Sosiaali- ja terveysala

Erto neuvottelee yksityisen sosiaalipalvelualan, terveyspalvelualan ja sosiaalialan järjestöjen työehtosopimukset. Erton jäsenyhdistys Ystea on yksityisellä sosiaali- ja terveyspalvelualalla sekä sosiaalialan järjestöissä työskentelevien oma ammattiyhdistys.

Optikot

Erto neuvottelee optikoiden työehtosopimuksen. Erton yhdistys Suomen Optometrian ammattilaiset Soa on ainoa pelkästään optisen alan ammattilaisten asioihin keskittynyt alan työehdoista sopiva yhdistys.

Eläintenhoitajat

Erto laatii eläinlääkäriasemien ja eläinklinikoiden työehtosuosituksen. Erton jäsenyhdistys ET ry kokoaa yhteen monet pienillä toimialoilla työskentelevät. Pienen eläintenhoitajien ammattikunnan on erityisen tärkeää huolehtia ammatillisesta järjestäytymisestään, jotta alan työehtoja saadaan olennaisesti korjattua.