Siirry suoraan sisältöön

Täysturva-jäsenyys

Liity Erton jäseneksi ja turvaa työelämäsi! Täysturva-jäsenyys on kattavin jäsenyyspakettimme. Se sisältää kaikki Erton palvelut ja edut mukaan lukien lyömättömän kulukatottoman oikeudenkäyntiturvamme. Lue alta lisää ja liity Erton Täysturva-jäseneksi!

Liity Täysturva-jäseneksi

Nainen silmät kiinni
Kättelevistä käsistä muodostuu sydän.

Täysturva-jäsenyys

Täysturva-jäsenyydellä turvaat työelämäsi kaikissa tilanteissa. Maksat kuukausittain jäsenmaksua 1,25 % bruttotuloistasi tai maksimissaan 44 €/kk. 

Täysturva-jäsenyyteen kuuluu paljon ja vielä vähän päälle:

  • Lakitiimin tuki ja neuvonta
  • Oikeudenkäyntiturva ilman kulukattoa. Sekä sinun että vastapuolen kulut maksaa Erto.
  • Työttömyysturva
  • Työsopimuksen tarkistuspalvelu
  • Luottamusmiehen tuki
  • Erton, oman alan jäsenyhdistyksen ja lähimmän aluejärjestön koulutukset ja tapahtumat
  • Mahdollisuus vaikuttaa oman alan työehtoihin
  • Vakuutusyhtiö Turvan matkustajavakuutus ja järjestövakuutus
  • Paljon etuja vapaa-aikaan ja matkustamiseen.
Nainen ja nuori mies katsovat yhdessä kännykän ruutua.

Lakitiimin tuki ja neuvonta

Kun et tiedä meneekö jokin asia sääntöjen mukaan tai pohdit itse, miten toimisit, lakitiimimme auttaa sinua ratkomaan haasteita joka arkipäivä.

Lippalakkipäinen mies.

Oikeudenkäyntiturva

Joskus työnantajan kanssa saattaa syntyä erimielisyyttä työsuhteeseen liittyvistä asioista. Kun Täysturva-jäsenellemme on myönnetty oikeudenkäyntiturva, se kattaa kaikki oikeudenkäyntikulut, myös vastapuolen oikeudenkäyntikulut, jos juttu hävittäisiin. Erton Täysturva-jäsen ei siis koskaan joudu itse maksamaan mitään. Tästä syystä Täysturva-jäsentemme oikeusturva on yksi maan parhaista.
Vaaleatukkainen nainen silmät suljettuina.

Työttömyysturva

Työelämässä sattuu ja tapahtuu! Täysturva-jäsenyys sisältää myös jäsenyyden Koko-kassassa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos täytät jäsenyys- ja työssäoloehdot, saat työttömäksi jäädessäsi ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa. Et siis jää pelkän Kelan peruspäivärahan tai työmarkkinatuen varaan. 

Silmälasipäinen mies nojaa eteenpäin.

Työsopimuksen tarkistuspalvelu

Työsopimus kannattaa aina tehdä kirjallisesti. Näin ei synny myöhemmin epäselvyyttä siitä, mitä on sovittu. Voit täysturva-jäsenenä lähettää työsopimuksesi meille tarkistettavaksi ennen sen allekirjoittamista. 

Vakavailmeinen pitkähiuksinen nainen katsoo suoraan eteenpäin.

Luottamusmiehen tuki

Voit kääntyä työpaikkasi luottamusmiehen puoleen,  jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi työpaikallasi noudatettavasta työehtosopimuksesta, omasta työsopimuksestasi, palkankorotuksista, vuosiloman määräytymisestä tai työpaikan käytännöistä.

Nuori henkilö katsoo vanhempaan naiseen päin ja he nauravat yhdessä.

Oman alan asioihin vaikuttaminen

Kysymme esimerkiksi aina ennen työehtosopimusneuvotteluja, mitä asioita jäsenet haluavat meidän neuvotteluissa ajavan. Pääset Täysturva-jäsenenämme vaikuttamaan oman alasi työehtoihin!

Kysymme myös säännöllisesti jäsentemme kokemuksia ja mielipiteitä palveluistamme ja kehitämme niitä toiveiden mukaisesti.

Nainen vaaleanpunaisessa mekossa katsoo sivulle

Erton, jäsenyhdistyksen ja aluejärjestön tapahtumat ja koulutukset

Järjestämme runsaasti mukaansatempaavia koulutuksia ja tapahtumia. Voit tutustua tarjontaan tapahtumakalenterissamme.
Nainen hymyilee

Matkustajavakuutus

Erton Täysturva-jäsenenä saat vakuutuskumppanimme Turvan vakuutuksen, joka kattaa vapaa-aikana ulkomaille tehdyn matkan aikana sattuneen sairauden tai tapaturman aiheuttamat hoitokulut ilman ylärajaa. 

Näin liityt jäseneksi:

Silmälasit

1. Täytä jäsenhakemus

Täytä Täysturva-jäsenen jäsenhakemus Jäsenyytesi alkaa aikaisintaan siitä päivästä, jolloin täytät hakemuksen. Täytäthän sähköpostiosoitteesi huolellisesti, sillä saat sähköpostiisi vahvistuksen, kun jäsenyytesi on vahvistettu.

Jos haluat, että jäsenpalvelumme hoitaa erosi edellisestä liitosta ja/tai työttömyyskassasta puolestasi, lisää lomaketta täyttäessäsi ruksi liittymislomakkeen erovaltuutus-kohtaan.

Liittymislomakkeellamme hyödynnetään Telian vahvaa tunnistautumista. Voit siis täyttää lomakkeemme tietoturvallisesti mobiilivarmennetta tai pankkitunnuksiasi käyttäen.

Tiimalasi

2. Odota vahvistusta

Kun jäsenpalvelumme on vahvistanut jäsenyytesi, saat Tervetuloa jäseneksi -viestin sähköpostiisi. Tähän kuuluu yleensä muutama arkipäivä. Samalla saat tärkeitä ohjeita mm. jäsenmaksun maksamiseen liittyen.

Tietokone

3. Eroa edellisestä

Jos et valtuuttanut meitä hoitamaan eroa edellisestä liitosta ja/tai työttömyyskassasta puolestasi, voit nyt lähettää kirjallisen eroilmoituksesi eteenpäin. Eroa samasta päivästä lukien, jolloin olet saanut vahvistuksen Erton ja työttömyyskassa jäsenyydestä. Eroaminen vanhasta ja liittyminen uuteen pitää tehdä kuukauden sisällä, jotta työttömyysturvasi säilyy katkeamattomana. 

Kädet_sydän

4. Maksa jäsenmaksusi ajallaan

Työttömyysturvan säilymisen kannalta jäsenmaksuihin ei saa tulla katkosta. Joskus elämä yllättää, joten jos sinulla on haasteita jäsenmaksun maksamisen kanssa, jäsenpalvelumme auttaa sinua siinä mielellään.

Jäikö jokin askarruttamaan?

Pirauta tai lähetä meille viesti. Siirry yhteystiedot-sivulle ›

Lilapipoinen mies pohtii käsi leuallaan.

Kysy työelämästä mitä vain – meillä on vastaus

Lakitiimin työsuhdeneuvonta ›

Kun et tiedä meneekö jokin asia sääntöjen mukaan tai pohdit itse, miten toimisit, lakitiimimme auttaa sinua ratkomaan haasteita joka arkipäivä.

Jäsenpalvelu ›

Kun vaihdat työpaikkaa ja haluat varmistaa, että tietosi päivittyvät eikä jäsenmaksuihisi tule katkoksia tai kun haluat päivittää omia tietojasi, jäsenpalvelumme auttaa puhelimitse ja Oma Erto -asiointipalvelun kautta.

Oma Erto -asiointipalvelu ›

Oma Erto -asiointipalvelussa pystyt päivittämään omat jäsentietosi, tarkastamaan jäsenmaksujesi tilanteen ja näet kaikki jäsenetusi.