Siirry suoraan sisältöön
Nainen katsoo hymyillen taakseen.

Liiton vaihtaminen

Jos siirryt Ertoon toisen liiton jäsenyydestä, huolehdithan että jäsenmaksu tulee maksettua jokaiselta kuukaudelta joko edelliseen liittoon tai Ertoon. Katko jäsenmaksuissa vaarantaa työttömyysturvasi. 

Näin vaihdat liittoa:

1. Täytä jäsenhakemus

Täytä jäsenhakemus. Jäsenyytesi alkaa aikaisintaan siitä päivästä, jolloin täytät hakemuksen. Voit myös toivoa jäsenyytesi alkavan myöhemmin. Jäsenyys kannattaakin aloittaa seuraavan kuun alusta, koska se helpottaa ensimmäisen jäsenmaksun maksamista. Jäsenyyttä ei voi aloittaa taannehtivasti.

Täytäthän sähköpostiosoitteesi huolellisesti. Saat heti täyttämisen jälkeen sähköpostilla lomakkeen vastaanottokuittauksen. 

2. Odota vahvistusta jäsenyydestäsi

Kun jäsenyytesi Ertossa on vahvistettu, saat Tervetuloa jäseneksi -viestin sähköpostiisi. Tähän kuuluu yleensä muutama arkipäivä. Samalla saat tärkeitä ohjeita mm. jäsenmaksun maksamiseen liittyen.

3. Eroa edellisestä liitosta/työttömyyskassasta

Jos olet liittymishetkellä toisen ammattiliiton/työttömyyskassan jäsen, eroa niistä vasta sitten, kun olet saanut Ertosta vahvistuksen jäsenyydestäsi. Lähetä eroilmoitus edelliseen ammattiliittoosi kirjallisesti ja eroa samasta päivästä lukien, josta jäsenyytesi Ertossa on alkanut. Eroaminen vanhasta ja liittyminen uuteen pitää tehdä kuukauden sisällä, jotta työttömyysturvasi säilyy katkeamattomana.

4. Maksa jäsenmaksusi ajallaan

Työttömyysturvan säilymisen kannalta jäsenmaksuihin ei saa tulla katkosta. Maksa jäsenmaksusi edelliseen ammattiliittoon/työttömyyskassaan vaihdokseen saakka, jotta työttömyyskassan jäsenyytesi säilyy katkeamattomana.

Jos sinulla on ongelmia jäsenmaksun maksamisen kanssa, ota meihin yhteyttä. Autamme sinua mielellämme!  

Lue miten Erton jäsenmaksu maksetaan ›

Pohtiva mies

Jäikö jokin askarruttamaan?

Pirauta tai lähetä viesti jäsenpalveluumme. Jäsenpalvelumme auttaa sinua mielellään jäsenyyteen, jäseneksi liittymiseen ja jäsenmaksuihin liittyvissä asioissa.