Siirry suoraan sisältöön

Starttiturva on työelämän kotivakuutus

Miten pyydän lisää palkkaa? Onko ylitöihin pakko suostua? Entä jos oma duuni ei tunnu omalta ja haluan irtisanoutua?

Kun hankit Starttiturvan, vastauksia työelämän kysymyksiin ei tarvitse kelata yksin.

Voit ostaa Starttiturvan, jos olet 18–29-vuotias nuori. Osta Starttiturva ja Toimihenkilöliitto Erto on tukenasi työurasi jokaisessa vaiheessa.

Osta starttiturva

erto-1200x1030-bg-8-800x820px
Lenkkitossu

Starttiturva

Starttiturva on 18–29-vuotiaille uraansa aloittaville nuorille suunnattu jäsenyys, jonka jäsenmaksu on 25€ / kk. Starttiturva on kuin työelämän kotivakuutus tai kuin auton turvatyyny – pelastaa parhaimmillaan pulasta!

Starttiturva-jäsenyyteen kuuluu kaikki tärkeimmät Toimihenkilöliitto Erton palvelut: 

  • Lakitiimin tuki ja neuvonta
  • Työsopimuksen tarkistuspalvelu
  • Oikeudenkäyntiturva, jossa 20 000 € maksukatto. Erto korvaa kulut tuohon summaan asti.
  • Työttömyysturva 
  • Luottamusmiehen tuki
  • Erton, oman alan jäsenyhdistyksen ja lähimmän aluejärjestön koulutukset ja tapahtumat
  • Mahdollisuus vaikuttaa oman alan työehtoihin

Starttiturvan kanssa luot unelmiesi uraa hyvillä mielin ja nukut yösi hyvin!

Silmälasipäinen mies katsoo haaveillen sivulle päin.

Lakitiimin työsuhdeneuvonta

Mitä jos mä saan potkut? Voinko mä itse irtisanoutua?  Milloin mä saan pitää lomaa? Voinko mä kieltäytyä ylitöistä?     

Kun et tiedä meneekö jokin asia sääntöjen mukaan tai pohdit itse, miten toimisit, lakitiimimme auttaa sinua ratkomaan haasteita joka arkipäivä.

Vaaleanpunapaitainen nainen nauraa.

Työsopimuksen tarkistuspalvelu

Työsopimus kannattaa aina tehdä kirjallisesti. Näin ei synny myöhemmin epäselvyyttä siitä, mitä on sovittu. Jos haluat olla varma, ettei mikään sopimuksessa ole vinksallaan, voit lähettää työsopimuksesi meille tarkistettavaksi ennen sen allekirjoittamista. 

Pohtiva henkilö

Oikeudenkäyntiturva

Joskus työnantajan kanssa saattaa syntyä erimielisyyttä työsuhteeseen liittyvistä asioista. Starttiturvaan kuuluu oikeudenkäyntiturva, jossa on 20 000 € maksukatto. Erto korvaa kulut tuohon summaan asti.
Vaaleatukkainen nainen silmät suljettuina.

Työttömyysturva

Työelämässä sattuu ja tapahtuu! Starttiturva-jäsenenä olet samalla myös Koko-kassan jäsen. Tämä tarkoittaa sitä, että jos täytät jäsenyys- ja työssäoloehdot, saat työttömäksi jäädessäsi ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa. Et siis jää pelkän Kelan peruspäivärahan tai työmarkkinatuen varaan. 

Näin liityt jäseneksi:

Silmälasit

1. Täytä jäsenhakemus

Täytä Starttiturva-jäsenen jäsenhakemus. Jäsenyytesi alkaa aikaisintaan siitä päivästä, jolloin täytät hakemuksen. Täytäthän sähköpostiosoitteesi huolellisesti, sillä saat sähköpostiisi vahvistuksen, kun jäsenyytesi on vahvistettu.

Jos haluat, että jäsenpalvelumme hoitaa erosi edellisestä liitosta ja/tai työttömyyskassasta puolestasi, lisää lomaketta täyttäessäsi ruksi liittymislomakkeen erovaltuutus-kohtaan.

 

Tiimalasi

2. Odota vahvistusta

Kun jäsenpalvelumme on vahvistanut jäsenyytesi, saat Tervetuloa jäseneksi -viestin sähköpostiisi. Tähän kuuluu yleensä muutama arkipäivä. Samalla saat tärkeitä ohjeita mm. jäsenmaksun maksamiseen liittyen.

Tietokone

3. Eroa edellisestä

Jos et valtuuttanut meitä hoitamaan eroa edellisestä liitosta ja/tai työttömyyskassasta puolestasi, voit nyt lähettää kirjallisen eroilmoituksesi eteenpäin. Eroa samasta päivästä lukien, jolloin olet saanut vahvistuksen Erton ja työttömyyskassa jäsenyydestä. Eroaminen vanhasta ja liittyminen uuteen pitää tehdä kuukauden sisällä, jotta työttömyysturvasi säilyy katkeamattomana. 

 

Kädet_sydän

4. Maksa jäsenmaksusi ajallaan

Työttömyysturvan säilymisen kannalta jäsenmaksuihin ei saa tulla katkosta. Joskus elämä yllättää, joten jos sinulla on haasteita jäsenmaksun maksamisen kanssa, jäsenpalvelumme auttaa sinua siinä mielellään.

Jäikö jonkin askarruttamaan?

Pirauta tai lähetä meille viesti. Siirry yhteystiedot-sivulle ›

Nainen purskataa nauramaan.

Kysy työelämästä mitä vain – meillä on vastaus

Lakitiimin työsuhdeneuvonta ›

Kun et tiedä meneekö jokin asia sääntöjen mukaan tai pohdit itse, miten toimisit, lakitiimimme auttaa sinua ratkomaan haasteita joka arkipäivä.

Jäsenpalvelu ›

Kun vaihdat työpaikkaa ja haluat varmistaa, että tietosi päivittyvät eikä jäsenmaksuihisi tule katkoksia tai kun haluat päivittää omia tietojasi, jäsenpalvelumme auttaa puhelimitse ja Oma Erto -asiointipalvelun kautta.

Oma Erto -asiointipalvelu ›

Oma Erto -asiointipalvelussa pystyt päivittämään omat jäsentietosi, tarkastamaan jäsenmaksujesi tilanteen ja näet kaikki jäsenetusi.