Palkkasuositukset

ERTO antaa palkkasuositukset eläintenhoitotyöhön, yksityiselle liikunta-alalle, markkinointiviestinnän, -tutkimuksen ja digimedian toimialoille sekä toimistotyöhön eli toimialoille, joilla ei vielä ole työehtosopimusta. 

Tutkimustietoon perustuvassa palkkasuosituksessa kerrotaan alan tehtävänimikekohtainen peruspalkkataso ja annetaan suositus palkankorotusten suuruudesta ja korotusajankohdista.

Palkkasuositusten noudattaminen on kannattavaa myös yrittäjille. Se helpottaa ja tehostaa rekrytointia, lisää ennustettavuutta yrityksen kustannusrakenteeseen ja keventää yrityksen työnantajatehtävien hoitoa. Yritys tietää, millä palkkatasolla se palkkaa työntekijöitä ja miten palkankorotukset hoidetaan. Talous- ja henkilöstöhallinto systematisoituu ja tehostuu. 

      

Palkka- ja työehtosuositukset tiedostopankissa »

Jos alallasi ei ole työehtosopimusta

Kun alalle ei ole tehty työehtosopimusta, kannattaa sopia työnantajan kanssa, että työsuhteessa noudatetaan ERTOn ja Palvelualojen Työnantajat PALTA ry:n välistä runkosopimusta sekä ao. alan vähimmäispalkkasuositusta, jos sellainen on annettu. 

Yleinen runkosopimus 1.2.2018-31.1.2021 (pdf) »