Siirry suoraan sisältöön

Älykästä sisällöntuotantoa: Miten tekoäly uudistaa WordPress-sisällöntuotantoa

Tekoälyn integrointi WordPressiin

Kuvassa koodinpätkää

KIRJOITTAJA Kari Selovuo, Corellia. Artikkeli julkaistu Corellian blogissa 7.11.2023 https://corellia.fi/alykasta-sisallontuotantoa-miten-tekoaly-uudistaa-wordpress-sisallontuotantoa/

Kun Gutenberg kehitti kirjapainotekniikan, hän muutti tiedon levittämistä ikuisesti. Tänään, toisessa informaation vallankumouksessa, tekoäly (AI) on ottamassa samanlaisen merkittävän roolin. Ei ole yliampuvaa sanoa, että AI:n trendit ovat syvästi vaikuttamassa siihen, miten luomme, jaamme ja interaktoimme sisällön kanssa verkossa. WordPress, maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä, on myös ollut näiden muutosten eturintamassa, omaksuen AI:n tarjoamat mahdollisuudet.

Tekoäly on merkittävästi tehostanut toistuvia ja aikaa vieviä tehtäviä, mahdollistaen resurssien uudelleenallokointia luovempiin ja arvoa tuottaviin toimiin. (alkuteksti ChatGPT)

Tekoälyn integrointi WordPressiin

Tekoäly on jo osana useita sivustoja vaikka sitä ei käyttäjänä heti tule ajatelleeksi. Esimerkiksi SEO ja sisällön optimoinnissa käytetyt lisäosat kuten Yoast SEO analysoi sisältöä ja antaa ehdotuksia avainsanojen, otsikoiden ja meta-kuvauksien optimointiin hakukonenäkyvyyden parantamiseksi. AI-Chatbotit voivat vähentää manuaalista työtä asiakaspalvelussa.

Entäpä sitten sisällöntuotanto?

Sisällöntuotannossa korostuu tekstintuotanto ja kuvien generointi. Tekstintuotannossa tekoäly voi antaa ideoita tai jopa tuottaa koko tekstin. Joskus ihmistä paremmin ja joskus ei. Kuvien generointi poistaa tarpeen etsiä kuvia kuvapankeista (ja maksaa niistä) tai jopa kuvata itse. Vaikka olenkin innostunut tekoälyn mahdollisuuksista, liittyy siihen mielestäni edelleen nyt ja tulevaisuudessa tiettyjä ongelmia.

Menemättä aiheessa sen syvemmälle ja filosofisiin pohdiskeluihin totean yksinkertaisemman ongelman, joka liittyy AI generoimaan sisältöön. Se on vähän kuin innokkaan amatööri tee-se-itse-miehen tuotos – Sitä saa mitä sattuu tulemaan.

Sitä saa mitä sattuu tulemaan.

Elementor AI

Elementor on WordPress maailmassa yleisesti käytetty sivunrakennuslisäosa, jonka avulla voi muokata koko sivuston haluamansa näköiseksi ymmärtämättä koodauksesta mitään ja kirjoittamatta lainkaan koodia. Kooditaustaisille tekijöille Elementor ja vastaavat työkalut eivät ole ehkä mieleen, mutta osalle WP-sivuston tekijöitä Elementor on erinomainen työkalu. Meitä on moneksi ja työkalu tulee valita tarpeen mukaan.

Nyt Elementor on tuonut sisältöeditoriinsa tekoälyä Elementor AI -nimellä. Siinä missä eri tekoälysovelluksilla voi tuottaa tekstiä tai kuvia, on Elementor integroinut kaiken natiivisti omiin sisällöntuotannon työkaluihinsa. Tässä artikkelissa kerron miten Elementor AI näyttää suoriutuvan tehtävästä.

Mihin Elementor AI:ta voi käyttää?

Elementor AI on integroitu suoraan Elementorin käyttöliittymään, joten sen avulla voi täyttää melkein minkä tahansa kentän, johon ihmis-käyttäjä voisi tuottaa sisällön. Sen lisäksi tekoälyä voi käyttää koodin tuottamiseen vaikkapa räätälöidyn CSS-koodin lisäämiseksi valitulle elementille.

Elementor AI – tekstintuotannossa

Elementor AI:ta voi käyttää tuottamaan tekstisisältöä. Kehotteet voi kirjoittaa myös suomenkielellä ja Elementor ymmärtääkin jo varsin montaa kieltä. Teksti tuotetaan jo tutulla tavalla kirjoittamalla kehote. Hyvän ja toimivan kehotteen kirjoittaminen on tärkeää jos haluaa saada laadukasta sisältöä.

Tekstin tuotannossa voi valita tekstin tyylin tai kääntää tekstin toiselle kielelle. Tekoälyn tuottaman tekstin voi pyytää myös yksinkertaistetummaksi, pidemmäksi tai lyhyemmäksi. Voit myös pyytää tekoälyä korjaamaan kielioppi- ja kirjoitusvirheet.
Alla kuvasarja englanninkielisestä kehotteesta saatuun tekstiin, sen lyhennettyyn versioon ja suomenkieliseen käännökseen.

Digmarit järjestää WordPress Elementorilla -verkkokoulutuksen pe 1.3., jossa myös tekoäly sisällöntuotannossa. Ilmoittaudu viimeistään su 25.2. osoitteessa: kauppa.digmarit.fi/p/wordpress-elementorilla-verkkokoulutus

 

Digmarit
Digmarit Digmarit ry on markkinoinnin, luovan alan ja ICT-alan ammattilaisten oma yhdistys. Digmarit on osa Toimihenkilöliitto Ertoa.

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin