Riita-asiat ja oikeusturva

Jos työsuhdeneuvonnasta tai työpaikan henkilöstön edustajalta saamasi neuvot eivät riitä ratkaisemaan ongelmaasi, otamme työpaikan erimielisyysasian hoidettavaksemme. Yritämme ratkaista ongelmasi aina ensisijaisesti neuvottelemalla. Jos sopuun ei kuitenkaan päästä, voimme olla apunasi oikeusjutun käynnistämisessä.

Etenemistavasta ja lopullisesta ratkaisumallista keskustelemme yhdessä ja yritämme löytää sinulle järkevimmän ja parhaan ratkaisun. Voidaksemme tukea sinua edellytämme, että annat kaiken riitaan liittyvän tiedon asiaasi hoitavalle lakimiehelle tai asiantuntijalle.

Käsittelyssä tällä hetkellä

  • Riita-asioita 79 kpl
  • Oikeusjuttuja eri oikeusasteissa 19 kpl

Olemme hoitaneet vuosittain parisataa riita-asiaa ja parikymmentä oikeusjuttua. Riita-asioiden ja oikeusjuttujen hoitaminen edellyttää jäsenyyden lisäksi sitä, ettei jäsenmaksuissa ole puutteita.

(käsittelytilanne päivitetty 13.4.2021)

Oikeusturva tapauskohtaisesti

Jos riita-asiasi ei selviä ERTOn lakimiesten ja asiantuntijoiden voimin, voidaan hakea oikeusturvapäätöstä. ERTOn oikeusturva maksaa jutusta aiheutuvat tuomioistuinkulut ilman omavastuuta. ERTO maksaa myös omat ja vastapuolelle mahdollisesti tuomitut kulut, mikäli riita hävitään.

Oikeusturvamme on olennaisesti parempi kuin useimmilla ammattijärjestöillä, joilla on pääsääntöisesti sekä jäsenelle omavastuu että korvauksen enimmäisraja. Lue lisää oikeusturvastamme »

Oikeusturvasta päätetään tapauskohtaisesti. Sen saaminen edellyttää selkeää juridista perustetta. Lisäksi jäsenyytesi tulee olla kestänyt kuusi kuukautta ajan, olet maksanut jäsenmaksut asianmukaisesti ja työsuhderiita on syntynyt ERTOn jäsenyyden aikana. Oikeusturva on oikeusastekohtainen.

Oikeudessa riita-asiaasi hoitaa työsuhdejuridiikkaan erikoistunut asianajotoimisto.

Oikeusturvahakemus (pdf) »

Alla esimerkkejä hoitamistamme oikeustapauksista: