Riita-asiat & oikeusturva

Lakimiehemme ja asiantuntijamme auttavat sinua työsuhdeasioissa ja työsuhteeseen liittyvien riita-asioiden käsittelyssä. Tämä edellyttää, että olet ERTOn jäsen ja jäsenmaksuissasi ei ole puutteita.

Jos työsuhdeneuvonnasta saamasi neuvot eivät riitä ratkaisemaan työsuhdeongelmaasi, käänny työpaikkasi ertolaisen luottamusmiehen tai muun henkilöstön edustajan puoleen. Jos työpaikallasi ei ole luottamusmiestä tai muuta henkilöstön edustajaa, ryhdymme kanssasi hoitamaan asiaa eteenpäin. Ongelmasi yritetään ensisijaisesti ratkaista neuvottelemalla. Jos sopuun ei päästä neuvottelemalla, ERTO voi olla apuna oikeusjutun käynnistämisessä.

Etenemistavasta ja lopullisesta ratkaisumallista keskustelemme yhdessä ja yritämme löytää sinulle järkevimmän ja parhaan ratkaisun. Voidaksemme tukea sinua edellytämme, että annat kaiken riitaan liittyvän tiedon asiaasi hoitavalle lakimiehelle tai asiantuntijalle.

Käsittelyssä tällä hetkellä

  • Riita-asioita 74 kpl
  • Oikeusjuttuja eri oikeusasteissa 14 kpl

Olemme hoitaneet vuosittain parisataa riita-asiaa ja parikymmentä oikeusjuttua. 

(käsittelytilanne päivitetty 27.10.2017)

Oikeusturva tapauskohtaisesti

Mikäli riita-asiasi ei selviä ERTOn lakimiesten ja asiantuntijoiden voimin, voidaan hakea oikeusturvapäätöstä ERTOn hallitukselta. 

ERTOn oikeusturva maksaa jutusta aiheutuvat tuomioistuinkulut ilman omavastuuta. ERTO maksaa myös omat ja vastapuolelle ehkä tuomitut kulut, mikäli riita hävitään. ERTOn oikeusturva on olennaisesti parempi kuin useimmilla ammattijärjestöillä, joilla on pääsääntöisesti sekä jäsenelle omavastuu että korvauksen enimmäisraja.

Oikeusturvasta päätetään liiton hallituksessa tapauskohtaisesti. Sen saaminen edellyttää selkeää juridista perustetta. Lisäksi edellytetään, että jäsenyys on jatkunut vähintään kuuden kuukauden ajan, jäsenmaksut on suoritettu asianmukaisesti ja työsuhderiita on syntynyt ERTOn jäsenyyden aikana. Oikeusturva on oikeusastekohtainen.

Oikeudessa riita-asiaasi hoitaa työsuhdejuridiikkaan erikoistunut asianajotoimisto.

Oikeusturvahakemus »