Sovitteluasiat ja oikeusturva

Joskus työnantajan kanssa saattaa syntyä erimielisyyttä työsuhteeseen liittyvistä asioista. Jos työsuhdeneuvonnastamme tai työpaikan henkilöstön edustajalta saamasi neuvot eivät riitä ratkaisemaan ongelmaasi, otamme pyynnöstäsi asian hoidettavaksemme. Yritämme ratkaista ongelmasi aina ensisijaisesti neuvottelemalla asian sovinnollisesta ratkaisemisesta työnantajasi kanssa. Jos sopuun ei kuitenkaan päästä, voimme olla apunasi oikeusjutun käynnistämisessä.

Etenemistavasta ja lopullisesta ratkaisumallista keskustelemme yhdessä ja yritämme löytää sinulle järkevimmän ja parhaan ratkaisun. Voidaksemme tukea sinua edellytämme, että annat kaiken erimielisyyteen liittyvän tiedon asiaasi hoitavalle lakimiehelle tai asiantuntijalle.

Käsittelyssä tällä hetkellä

  • Sovitteluasioita 57 kpl
  • Oikeusjuttuja eri oikeusasteissa 19 kpl

Olemme hoitaneet vuosittain vajaa parisataa sovitteluasiaa ja parikymmentä oikeusjuttua. Sovitteluasioiden ja oikeusjuttujen hoitaminen edellyttää jäsenyyden lisäksi sitä, ettei jäsenmaksuissa ole puutteita.

(käsittelytilanne päivitetty 17.11.2022)

Oikeusturva tapauskohtaisesti

Jos erimielisyys ei selviä ERTOn lakimiesten ja asiantuntijoiden voimin, voidaan hakea oikeusturvapäätöstä. ERTOn oikeusturva maksaa jutusta aiheutuvat tuomioistuinkulut ilman omavastuuta. ERTO maksaa myös omat ja vastapuolelle mahdollisesti tuomitut kulut, mikäli juttu hävitään oikeudessa.

Oikeusturvamme on olennaisesti parempi kuin useimmilla ammattijärjestöillä, joilla on pääsääntöisesti sekä jäsenelle omavastuu että korvauksen enimmäisraja. Lue lisää oikeusturvastamme »

Oikeusturvasta päätetään tapauskohtaisesti. Sen saaminen edellyttää selkeää juridista perustetta. Lisäksi jäsenyytesi tulee olla kestänyt kuusi kuukautta ennen erimielisyyden syntymistä, olet maksanut jäsenmaksut asianmukaisesti ja erimielisyys on syntynyt ERTOn jäsenyyden aikana. Oikeusturva on oikeusastekohtainen.

Oikeudessa asiaasi hoitaa ERTOn lakimies tai työsuhdejuridiikkaan erikoistunut asianajotoimisto.

Oikeusturvahakemus (pdf) »

Alla esimerkkejä hoitamistamme oikeustapauksista: