Siirry suoraan sisältöön

Erto maksaa lakkoavustuksen myös muiden liittojen poliittisista lakoista

Erto maksaa jäsenilleen lakkoavustusta lakon aiheuttamasta ansionmenetyksestä siitä riippumatta, onko lakko Erton vai jonkin muun liiton sopimusalallaan toteuttama lakko. 

Nainen ja mies hymyilevät selätysten.

Erto maksaa jäsenilleen lakkoavustusta lakon aiheuttamasta ansionmenetyksestä siitä riippumatta, onko lakko Erton vai jonkin muun liiton sopimusalallaan toteuttama lakko.

Ertolaisen osallistuessa muun liiton kuin Erton ilmoittamaan lakkoon, on avustus sama kuin lakon järjestävän liiton omille jäsenilleen maksama avustus. Erton jäsen on siis samassa asemassa kuin lakon järjestävän liiton jäsen sopimusalasta riippumatta.

Ertossa on voimassa toistaiseksi voimassa oleva linjaus:

Jos Erton jäsen on töissä työpaikalla, jonka työehtosopimuksen tekemisessä mukana oleva liitto ilmoittaa poliittisesta lakosta, niin kehotamme jäsentämme osallistumaan samalla tavoin kuin työtaistelun järjestävän liiton jäsenet osallistuvat. Jäsenemme kuitenkin päättää itse osallistumisestaan lakkoon. Lakkorajojen selvittämisestä ja tiedottamisesta työpaikalla vastaa lakosta ilmoittava liitto.

Jos työtaistelun järjestävä liitto maksaa omille jäsenilleen lakkoavustusta, niin Erto maksaa omalle jäsenelleen saman avustuksen. Hakemus tulee tehdä kohtuullisessa ajassa palkan vähentämisestä. Lakkoavustusta haetaan täyttämällä Erton verkkosivuilla oleva lakkoavustushakemus

Epäselvissä tilanteissa voi olla yhteydessä Erton työsuhdeneuvontaan. Erto ei kuitenkaan etukäteen selvitä esimerkiksi toisen liiton avustuksen määrää. Korvattava summa selvitetään lakkoavustuksen maksamisen yhteydessä. Lakkorajoista tiedottamisesta vastaa työtaistelusta ilmoittava liitto.

Edellä mainittua Erton linjausta noudatetaan työehtosopimusneuvottelujen yhteydessä toteutettaviin työtaisteluihin ja myös poliittisiin työtaisteluihin. Linjaus on voimassa toistaiseksi.

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin