Siirry suoraan sisältöön

Jäsentiedote: Miten toimit, jos työsi estyy toisten työntekijöiden lakon vuoksi?

Jos olet estynyt tekemästä omaa työtäsi toisten työntekijöiden lakon vuoksi, sinulla on oikeus saada palkka enintään seitsemältä päivältä.

Nainen selaa kännykkää.
Työmarkkinoiden lakot ovat johtaneet Erton työsuhdeneuvonnassa kysymyksiin muiden ammattiliittojen toimeenpanemien työtaisteluiden vaikutuksista ertolaisten työsuhteisiin ja palkanmaksuun.
 
Jos olet estynyt tekemästä omaa työtäsi toisten työntekijöiden lakon vuoksi, sinulla on oikeus saada palkka enintään seitsemältä päivältä. Lisäedellytyksenä palkan maksamiselle on se, ettei lakolla ole vaikutusta omiin työehtoihisi.
 
Työnantajan pitää ilmoittaa työnteon ja palkanmaksun lopettamisesta hyvissä ajoin. Työnteon estyminen ja palkanmaksun keskeyttäminen on todettava kunkin työntekijän osalta erikseen. Työt voivat estyä eri aikaan eri työntekijöillä. Jos lakko aiheuttaa työntekijän oman työn estymisen myöhemmin, seitsemän päivän palkallinen jakso siirtyy siihen ajankohtaan, kun työntekijä ei voi enää tehdä omaa työtään.
 
Jos lakko jatkuu ja työnteko estyy seitsemän päivän palkallisen ajan jälkeen, sinulla on oikeus työttömyyspäivärahaan ilman omavastuuaikaa. Sinun tulee ilmoittautua TE-toimistoon työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä palkattomana päivänä. Hae sen lisäksi työttömyyspäivärahaa omasta työttömyyskassasta. Ilmoita myös TE-toimistolle, että työntekosi on estynyt toisen työntekijäryhmän lakon vuoksi.
 
Muistathan vielä, että jos työsi kuuluu lakon piiriin ja osallistut lakkoon, sinulla on oikeus saada lakkoavustusta Ertolta.

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin