Siirry suoraan sisältöön

It-tukea ja apua yrittäjyyteen

Mentori Leo Mustonen uskoo, että hänellä olisi paljon annettavaa yrittäjyydestä kiinnostuneelle. ”Autan vaikkapa valitsemaan oikean yritysmuodon.”

Joku kirjoittaa läppärillä.

Kun on tehnyt miltei 50 vuotta töitä it-alalla ja ollut 40 vuotta yrittäjä, on mistä ammentaa. Tämä pätee Digmaritin mentoriin Leo Mustoseen.

”Mennään ihminen edellä eli jutellaan yhdessä ja yritetään selvittää asiaa, johon mentoroitava haluaa apua”, hän tiivistää mentoroinnin idean.

Mustosen pakeille kannattaa hakeutua, jos kaipaa apua it-ongelmiin tai on yrittäjyyden alkutaipaleella. 

”Olen tehnyt pitkään töitä eri yritysten it-tukena. Osaan auttaa kaikenlaisissa tietotekniikkaongelmissa. Ei tarvitse pelätä, että ongelma on liian pieni, mutta osaan auttaa  myös suurempien vaikeuksien kanssa. Ja auttaminen vieläpä onnistuu usein etäyhteyden  avulla, kiitos nykyisten järjestelmien.”

Tietotekniikka ei ole vuosien varrella ainakaan muuttunut helpommaksi käyttää,  joten Mustonen uskoo, että monella meistä on sen kanssa kaikenlaisia harmeja.

”Jos taas on urallaan siinä pisteessä, että yrittäjyys kiinnostaa, voi minun kanssani keskustella esimerkiksi yritysmuodoista ja yrittämisen perusperiaatteista ja vaatimuksista eli esimerkiksi kirjanpidon asioista. Voin auttaa hahmottamaan myös sitä, mikä kannattaa ulkoistaa ja mikä tehdä itse.”

Ajatusten pallottelija  yksinyrittäjälle

Mustonen uskoo, että mentoroinnista voisi olla erityistä apua sellaiselle, joka työskentelee paljon yksin kotona, sillä välillä omien ajatuksien pallottelu jonkun toisen kanssa auttaa eteenpäin. Mentoroinnit kestävät puoli tuntia, mutta Mustonen ei ole tarkka ajasta. 

”Jos asiassa kestää kauemmin, juttelemme tarvitsemamme ajan. Tämä on minullekin mukavaa puuhaa.”

Digmaritin jäsenet saavat vuodessa yhden ilmaisen mentorointikerran jokaista  mentoria kohden. 

”Mentorointi on rahanarvoinen etu. Jos tällaista apua lähtee ostamaan, saattaa joutua pulittamaan pitkän pennin”, Mustonen sanoo.

Varaa oma mentorointiaikasi!

Digmarit kustantaa yhden mentorointikerran jokaista mentoria kohden vuodessa. Leo Mustosen lisäksi mentoreita ovat hyvinvointivalmentaja Joni Jaakkola, Digmaritin puheenjohtaja Johanna Juntunen, AV-alan tuottaja ja kouluttaja Fanny Heinonen sekä lakimies Arttu Ahava.

Varaa oma mentorointiaikasi!

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin