Siirry suoraan sisältöön

Olemme yhtä Erton väkeä Senaatintorilla to 1.2.

Keskusjärjestöt STTK ja SAK järjestävät to 1.2. klo 12–14 STOP nyt! -mielenosoituksen hallituksen työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia vastaan. 

Ertolaisia mielenosoituksessa.
STTK:n jäsenenä Erto on mukana Helsingin Senaatintorilla järjestettävässä mielenosoituksessa ja toivommekin, että mahdollisimman moni jäsenemme pääsee paikalle.
 
Ensimmäiset työttömiin osuvat heikennykset ovat tulleet voimaan ja maan hallitus valmistelee jo seuraavia. Irtisanomisen helpottaminen, palkaton sairauslomapäivä ja lakko-oikeuden rajoittaminen ovat jo nurkan takana. 
 
Ammattiliitot ja palkansaajakeskusjärjestöt ovat osallistuneet hallituksen asettamiin kolmikantatyöryhmiin ja keskustelutilaisuuksiin sekä tuoneet eduskuntakuulemisissa esiin, miten raskaasti päätökset osuvat ihmisiin ja toisaalta, miten vähäiset työllisyys- ja säästövaikutukset osalla toimista on. Silti hallitus jatkaa toimiaan.

Siksi sanomme yhdessä: STOP nyt!
 
Stop nyt -mielenosoitus 1.2.2024
 
 
STTK järjestää mielenosoitukseen bussikuljetuksia eri puolilta Suomea, jotta mahdollisimman moni voi osallistua. Bussikuljetukset ovat maksuttomia ja niihin pitää ilmoittautua etukäteen. Lue lisää mielenosoituksesta ja ilmoittaudu mukaan bussikuljetuksiin STTK:n verkkosivuilla › 

Erto toimii jäsenten tahdon mukaisesti

 
Toimihenkilöliitto Erto kunnioittaa jäsentensä tahtoa. Liiton hallitus käsittelee työmarkkinatilannetta ja mahdollisia työtaistelutoimia, mukaan lukien poliittisia lakkoja, ylimääräisessä kokouksessaan ma 22.1.2024. Senaatintorin STOP nyt! -mielenosoituksen osalta Erton hallitus on päättänyt tällä viikolla, että Toimihenkilöliitto Erto ry osallistuu siihen.
 
Molempien edellä mainittujen osalta hallitustyöskentelyssä on huomioitu ja huomioidaan marras-joulukuisen jäsenkyselyn tulokset ja se, että hallituksen työmarkkinoita kurjistava politiikka voi pakottaa kiihtyviin ja laajeneviin työtaisteluihin kevään aikana.
 
"Maan hallitus on tekemässä Suomesta Pohjoismaiden palkansaajavihamielisintä yhteiskuntaa. Tämä toteutetaan yhteistyö, tasa-arvo ja reiluus sivuuttaen ilman asianmukaisia päätösten vaikutusarvioita. Naiset ja lapset ovat hallituksen hevoskuuripolitiikan pahimmat kärsijät. Hallituksen toiminta on vastuutonta kyykytyspolitiikkaa", sanoo Erton puheenjohtaja Juri Aaltonen. 
 
Erto on kesästä alkaen toiminut hallituksen kohtuuttomuuksien estämiseksi. Hallituksen linjauksia on käsitelty lukuisissa jäsentilaisuuksissa ympäri Suomea. Jäsenkyselyjen valtuuttamana Erto oli mukana STTK:n 18.11. järjestämässä Kohtuus kaikessa -mielenilmauksessa ja logistiikka-alan osalta 14.12. toteutuneissa laajoissa työtaisteluissa.

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin