Jotta kaikilla olisi parempi työelämä!

   
Liity jäseneksi

Kenelle?

ERTO on monialainen ammattiliitto yksityisen sektorin asiantuntijoille ja ammattilaisille. Jäsenemme työskentelevät mm. logistiikka-alalla, markkinointiviestinnässä, digimedian parissa, sosiaali- ja terveysalalla, taloushallinnossa, optisella alalla, järjestöissä, liikunnan ja kulttuurin ammateissa sekä muilla erityisaloilla. ERTOon voit liittyä olitpa sitten määräaikaisessa tai vakituisessa työsuhteessa tai vaikka pätkätöissä. ERTOon kuulutaan aina omaa alaa edustavan jäsenyhdistyksen kautta. Jäsenyhdityksiä on kuusi. Oman jäsenyhdistyksesi löydät valitsemalla Liity jäseneksi -valikosta oman toimialasi. 

Miksi liittyä?

Pidämme sinut ajan tasalla toimialasi asioista, tarjoamme ammatillisia kouluttautumismahdollisuuksia ja järjestämme mielenkiintoisia tilaisuuksia ja tapahtumia.

Olemme tukenasi työpaikan ristiriitatilanteissa ja neuvomme työttömyyden kiemuroissa. Kouluttamamme henkilöstön edustajat auttavat sinua työpaikalla arkisissa asioissa. Jäseniemme tuella neuvottelemme työehtosopimuksia, jotka varmistavat reilut työehdot työpaikoille.

Miksi liittyä NYT?

Lahjoitamme jokaisen 31.1.2020 mennessä jäseneksemme liittyneen jäsenmaksusta 1€/kk MIELI Suomen Mielenterveys ry:lle kesäkuun 2020 loppuun saakka.

Jäsenenä saat mm.:

  • maksutonta neuvontaa esimerkiksi työsopimus- ja palkkasuositusasioissa
  • henkilökohtaista tukea työpaikan pulmatilanteissa
  • työsuhdelakimiehen palvelut ja oikeusturvan riita-asioissa
  • ERTOn järjestämät työelämään liittyvät koulutukset ja tilaisuudet (katsottavissa myös verkossa)
  • jäsenyhdistyksesi ammatilliset lisäkoulutukset
  • aluejärjestösi järjestämät mielenkiintoiset ja mukavat tapahtumat
  • apua työpaikan henkilöstön edustajalta
  • pääsyn Lifted-verkkopalveluun, joka on käytössäsi hyvinvointisi ja jaksamisesi tueksi

Lisäksi saat matkustajavakuutuksen ulkomaan matkoille ja paljon hyviä alennuksia. 

Paljonko ERTOn jäsenmaksu on?

ERTOn jäsenmaksu 2020 on 1,36 % bruttopalkastasi. Käytännössä maksu on 9,75-44,50 euroa kuukaudessa. Saat vähentää jäsenmaksun verotuksessasi ja siihen sisältyy jäsenetujen ja -palveluiden lisäksi työttömyyskassan jäsenmaksu eli ansiosidonnainen työttömyysturva.

Liity jäseneksi ja hanki huolettomampi huominen vaikka samantien! 

 

Kenelle?

Yksityisen sektorin asiantuntijalle ja ammattilaiselle.

Kuinka edullinen?

Kuukausitulosi (€/kk)

Verovähennyskelpoinen jäsenmaksusi on €/kk
Täytä liittymislomake »

Miten liityt?

Täytä
jäsenhakemus »

Hyväksymisehdot?

Olet liittymishetkellä työsuhteessa ja sinulla on palkkatuloja.
Lue lisää »

Jäsenedut ja palvelut

Työsuhdeneuvonta 

Saat henkilökohtaista palvelua kaikissa työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä: esimerkiksi palkka-, työaika- tai vuosiloma-asioissa.

Lakimiehen palvelut 

Lakimiehemme ja asiantuntijamme auttavat sinua työsuhteeseesi liittyvien riita- ja ongelma-asioiden hoitamisessa. Saat esimerkiksi apua työsopimuksen tekemisessä ja neuvoja irtisanomis-, vuosiloma- ja työaikakysymyksissä. Asiasi yritetään ensisijaisesti ratkaista neuvottelemalla työnantajan edustajan kanssa ja hakemalla sopimusratkaisua hyväksymälläsi tavalla. Jos sopuun ei päästä neuvottelemalla, ERTO voi olla apuna oikeusjutun käynnistämisessä.

Olemme hoitaneet vuosittain parisataa riita-asiaa ja parikymmentä oikeusjuttua. Tiesitkö, että halvimmat työoikeuteen erikoistuneet asianajotoimistot laskuttavat näiden asioiden hoitamisesta noin 250 €/tunti? Esimerkiksi pelkkä ylityösaatavien laskeminen kestää usein yli päivän.

Työttömyysturva 

Voit saada työttömyyden kohdatessa ansiosidonnaista päivärahaa eli tulojesi mukaan määräytyvää päivärahaa. Työttömyyskassamme jäsenenä et ole pelkän Kelan peruspäivärahan varassa.

Työehtosopimus eli tes 

Ammattiliiton jäsenenä saat tietoa ja neuvontaa työehtosopimusten sisällöstä omalta luottamusmieheltäsi ja ERTOn työsuhdeneuvonnasta. Työsuhteen ehtoja määritellään sekä työehtosopimuksissa että työsopimuksessa. 

Luottamusmiehen apu 

Luottamusmies tai luottamusvaltuutettu valvoo etujasi työehtosopimukseen ja työsuhteen ehtoihin liittyvissä kysymyksissä. Luottamusmiehen puoleen voi jokainen ammattiliiton jäsen kääntyä työsuhdeasioissa ja -ongelmissa. 

Koulutus 

Jäsenyhdistyksemme järjestävät aktiivisesti oman alansa koulutuksia. Voit tutustua oman yhdistyksesi koulutustarjontaan ja tilaisuuksiin tapahtumakalenterissamme ja yhdistyksesi kotisivuilla. Koulutamme myös mm. työlainsäädännön kiemuroihin. Henkilöstön edustajat eli HEDit saavat perehdytyksen tehtäväänsä. 

Ostoedut 

Saat hyviä alennuksia ja etuja mm. vakuutuksista, matkoista, hotelleista ja polttoaineista. Sellaisista asioista, joista oikeasti hyödyt.

Vakuutusturva 

Ammattiliittomme jäsenenä saat vakuutuksen, joka kattaa vapaa-aikana ulkomaille tehdyn matkan aikana sattuneen mahdollisen sairauden tai tapaturman aiheuttamat hoitokulut ilman ylärajaa. Vakuutukseen sisältyy korvaus tapaturmaisesta pysyvästä haitasta ja tapaturmaisesta kuolemasta mukana matkustavalle alle 15 v. lapselle. Vakuutuksesta korvataan myös matkan peruuntumis- tai keskeytymiskuluja sekä matkalta myöhästymisestä aiheutuneita kuluja.

Hinta 

ERTOn jäsenmaksu vähentää verotustasi. Lue lisää jäsenmaksusta »

Liity jäseneksi