Tietoa jäseneksi liittymisestä

Toimihenkilöliitto ERTO on ammattiliitto monen eri alan asiantuntijoille ja ammattilaisille yksityisellä sektorilla. ERTO muodostuu kuuden eri toimialan jäsenyhdistyksestä, ja jokainen jäsen liittyy ERTOon aina oman alansa jäsenyhdistyksen kautta.

Miten liityn jäseneksi?

Helpoimmin liityt jäseneksi täyttämällä nettilomakkeen »

Jäsenyytesi alkaa siitä päivästä, jolloin hakemuksesi saapuu ERTOon, ellet ole hakemuksessasi toivonut jäsenyytesi alkavan myöhemmin. Sinun tulee liittymishetkellä olla työsuhteessa ja saada palkkatuloja. ERTOon voit liittyä olitpa sitten määräaikaisessa tai vakituisessa työsuhteessa tai vaikka pätkätöissä.

Liittymislomakkeella liitytään ammattiliiton (Toimihenkilöliitto ERTO), oman alasi jäsenyhdistyksen sekä työttömyyskassan jäseneksi (kassa on Erityisalojen Toimihenkilöiden Työttömyyskassa, paitsi jäsenyhdistyksemme SOAn jäsenille KOKO-kassa).

Nettilomakkeen täyttöohjeet

  1. Liittymispäiväsi on sama kuin hakemuksen lähettämispäivä. Jos haluat liittyä myöhemmin, kirjoita haluamasi päivämäärä hakemuksen lisätietoja -kohtaan.

  2. Jos haluat valtuuttaa ERTOn siirtämään jäsenyytesi edellisestä liitostasi/työttömyyskassastasi, kirjoita se hakemuksen lisätietoja-kohtaan.

  3. Sähköpostiosoite on tärkeä! Saat sähköpostilla lomakkeen vastaanottokuittauksen ja viestin liitteenä esitäytetyn jäsenmaksun perintäsopimuslomakkeen.

  4. Saat vahvistuksen jäsenyydestäsi, kun tietosi on viety jäsenrekisteriimme.

  5. Tervetuloa jäseneksi! Jäsenkorttisi saat kotiisi noin kahden viikon sisällä liittymisestä.

Miten jäsenyhdistykseni määräytyy?

Jokainen jäsen kuuluu ERTOon oman alansa jäsenyhdistyksen kautta. Jäsenyhdistys määräytyy pääsääntöisesti työnantajan toimialan mukaan. Tutustu ERTOn jäsenyhdistyksiin »

Olet asuinpaikkakuntasi perusteella automaattisesti myös ERTOn aluejärjestön jäsen. Aluejärjestöt yhdistävät alueen ertolaiset jäsenyhdistyksestä riippumatta. Aluejärjestöt huolehtivat maakuntatason toiminnasta tiedottamalla, kouluttamalla ja järjestämällä monipuolisia virkistystilaisuuksia. Tutustu aluejärjestöihin »

Miten vaihdan ammattiliittoa tai työttömyyskassaa?

Liittyminen kannattaa ajoittaa kuukauden vaihteeseen, jotta helpotat jäsenmaksujen laskemista. Tee näin:

1. Liity ERTOn jäseneksi

Jäsenyytesi alkaa siitä päivästä, jolloin hakemuksesi saapuu ERTOon, ellet ole toivonut jäsenyytesi alkavan myöhemmin. Jäsenyyttä ei voi aloittaa taannehtivasti.

2. Eroa edellisestä liitosta/työttömyyskassasta tai valtuuta ERTO tekemään se puolestasi

Valtuuta ERTO jäsenhakemuksen lisätieto-kohdassa irtisanomaan jäsenyytesi edellisessä ammattiliitossa/ työttömyyskassassa. Tässä tapauksessa ERTO hoitaa kaikki vaihtamiseen liittyvät käytännön toimet puolestasi.

Jos hoidat eron itse, niin eroa vanhasta ammattiliitostasi vasta sitten, kun olet saanut ERTOsta vahvistuksen jäsenyydestäsi. Lähetä eroilmoitus edelliseen ammattiliittoosi kirjallisesti ja eroa samasta päivästä lukien, josta jäsenyytesi ERTOssa on alkanut. Eroaminen vanhasta ja liittyminen uuteen pitää tehdä kuukauden sisällä, jotta työttömyysturvasi säilyy katkeamattomana.

3. Maksa jäsenmaksusi ajallaan

Työttömyysturvan säilymisen kannalta jäsenmaksuihin ei saa tulla katkosta. Maksa jäsenmaksusi edelliseen ammattiliittoon/työttömyyskassaan vaihdokseen saakka, jotta työttömyyskassan jäsenyytesi säilyy katkeamattomana.

Jos siirryt vuosimaksullisesta työttömyyskassasta eikä se palauta sinulle ns. käyttämättä jääneitä kuukausia, laita siitä viestiä jäsenhakemuksen lisätietoihin tai jäsenpalvelun sähköpostiin jasenpalvelu@erto.fi. Hyvitämme käyttämättä jääneen osan sinulle.

Kysyttävää?

Jäsenrekisterimme palvelee sinua kaikissa jäsenyyteen liittyvissä asioissa. Yhteystiedot »