Tietoa jäseneksi liittymisestä

Toimihenkilöliitto ERTO on ammattiliitto monen eri alan asiantuntijoille ja ammattilaisille yksityisellä sektorilla. ERTO muodostuu kuuden eri toimialan jäsenyhdistyksestä, ja jokainen jäsen liittyy ERTOon aina oman alansa jäsenyhdistyksen kautta.

Information in English »

ERTOn jäsenyys sisältää liiton jäsenyyden lisäksi oman alasi jäsenyhdistyksen sekä työttömyyskassan jäsenyyden. Työttömyyskassa on Erityisalojen Toimihenkilöiden työttömyyskassa, paitsi jäsenyhdistyksemme Suomen optometrian ammattilaiset SOAn jäsenille KOKO-kassa.

Oma jäsenyhdistyksesi määräytyy pääsääntöisesti työnantajan toimialan mukaan. Tutustu jäsenyhdistyksiimme ERTOn etusivulla »

Olet asuinpaikkakuntasi perusteella automaattisesti myös ERTOn aluejärjestön jäsen. ERTOn 18 aluejärjestöä yhdistää alueen ertolaiset jäsenyhdistyksestä riippumatta. Aluejärjestöt huolehtivat maakuntatason toiminnasta tiedottamalla, kouluttamalla ja järjestämällä monipuolisia virkistystilaisuuksia. Tutustu aluejärjestöihin »

Miten liityn jäseneksi?

1. Täytä jäsenhakemus

Täytä jäsenhakemus. Jäsenyytesi alkaa siitä päivästä, jolloin hakemus saapuu ERTOon. Voit myös toivoa jäsenyytesi alkavan myöhemmin (lisää pyyntö jäsenhakemuksen lisätiedot-kenttään). Jäsenyys kannattaakin aloittaa seuraavan kuun alusta, koska se helpottaa ensimmäisen jäsenmaksun maksamista. Jäsenyyttä ei voi aloittaa taannehtivasti.

Täytäthän sähköpostiosoitteesi huolellisesti. Saat heti täyttämisen jälkeen sähköpostilla lomakkeen vastaanottokuittauksen ja viestin liitteenä esitäytetyn jäsenmaksun perintäsopimuslomakkeen. Perintäsopimuslomakkeella voit valtuuttaa työnantajan maksamaan jäsenmaksun suoraan palkastasi. Jos maksat jäsenmaksusi itse, voit jättää perintäsopimuslomakkeen huomiotta.

2. Odota vahvistusta jäsenyydestäsi

Kun jäsenyytesi ERTOssa on vahvistettu, saat Tervetuloa jäseneksi -viestin sähköpostiisi. Tähän kuuluu yleensä muutama arkipäivä. Jos maksat itse jäsenmaksusi, saat postissa myös maksuohjeet jäsenmaksun maksamiseen.

3. Eroa edellisestä liitosta/työttömyyskassasta

Jos olet liittymishetkellä toisen ammattiliiton/työttömyyskassan jäsen, eroa niistä vasta sitten, kun olet saanut ERTOsta vahvistuksen jäsenyydestäsi.

Voit myös valtuuttaa ERTOn irtisanomaan jäsenyytesi edellisessä ammattiliitossa/ työttömyyskassassa, jolloin hoidamme kaikki vaihtamiseen liittyvät käytännön toimet puolestasi. Kerro toiveesi valtuuttamisesta jäsenhakemuksen Lisätietoja-kohdassa.

Jos hoidat eron itse, lähetä eroilmoitus edelliseen ammattiliittoosi kirjallisesti ja eroa samasta päivästä lukien, josta jäsenyytesi ERTOssa on alkanut. Eroaminen vanhasta ja liittyminen uuteen pitää tehdä kuukauden sisällä, jotta työttömyysturvasi säilyy katkeamattomana.

4. Maksa jäsenmaksusi ajallaan

Työttömyysturvan säilymisen kannalta jäsenmaksuihin ei saa tulla katkosta. Maksa jäsenmaksusi edelliseen ammattiliittoon/työttömyyskassaan vaihdokseen saakka, jotta työttömyyskassan jäsenyytesi säilyy katkeamattomana.

Jos siirryt vuosimaksullisesta työttömyyskassasta eikä se palauta sinulle käyttämättä jääneitä kuukausia, laita siitä viestiä liittymislomakkeen lisätietoihin tai jäsenpalvelun sähköpostiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Hyvitämme käyttämättä jääneen osan sinulle.

Jos sinulla on ongelmia jäsenmaksun maksamisen kanssa, jäsenpalvelumme auttaa sinua siinä mielellään.

Miten ERTOn jäsenmaksu maksetaan?

Kysyttävää?

Jäsenpalvelumme palvelee sinua liittymiseen liittyvissä asioissa numerossa 09 613 231 ma–ti, to–pe 9.30–11.30 ja 12–14 sekä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.