Siirry suoraan sisältöön

Taloushallintoalalla alkaa sopimukseton tila 1.12.

Taloushallintoalan valtakunnallisen työehtosopimuksen neuvottelut vuoden 2023 palkankorotuksista päättyivät tuloksettomina 11.11.2022.

Mies naputtelee läppäriä meren äärellä kaupunkimiljöössä.
Tästä syystä irtisanoimme työehtosopimuksen päättymään 30.11.2022. Emme ole vielä sopineet työantajaliiton kanssa uusia neuvotteluaikoja.
 
Taloushallintoalalla alkaa 1.12. niin sanottu sopimukseton tila. Tällöin vanhan työehtosopimuksen mukaisia työsuhteen ehtoja noudatetaan edelleen työehtosopimuksen jälkivaikutuksen perusteella, kunnes uusi työehtosopimus on solmittu.
 
Suosittelemme, että sopimuksettoman tilan aikana ei tehdä tai muuteta paikallisia sopimuksia tai sovita muutoksista omaan työsopimukseen.
 
Neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta aloitetaan lähiaikoina ja toivottavasti ne voidaan käydä hyvässä hengessä. Alan yritykset menestyvät ja työvoimasta on pulaa. Alalla on varaa maksaa reilut palkankorotukset ja sen takia syytä uskoa, että sopu löydetään hyvässä hengessä. Työehtoheikennyksille ei ole mitään syytä.
 
Sopimuksettomana aikana voidaan neuvotteluja vauhdittaa työtaistelutoimin (liukumakielto jne.). Työtaistelutoimet ovat viimesijainen keino ja tavoitteemme on, ettei painostustoimiin jouduta, mutta ne ovat kuitenkin mahdollisia.
 
Lisätietoja:
 
Puheenjohtaja Juri Aaltonen, p. 040 553 8536
Lakimies Helena Lievonen, p. 040 137 1360
 
Toimihenkilöliitto ERTOn yksi kuudesta jäsenyhdistyksestä Taloushallinnon ammattilaiset Talry ry on kasvava ja Suomen ainoa pelkästään taloushallinnon ammattilaisten asioihin keskittynyt alan työehdoista sopiva ammattiyhdistys.

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin