Siirry suoraan sisältöön

Yksityisten liikunta-alojen palkkasuositus uudistettu kahdeksi vuodeksi

Erto on julkaissut yhdessä jäsenyhdistyksensä Erityistoimihenkilöt ET ry:n kanssa uudistetun vähimmäispalkkasuosituksen yksityisille liikunta-aloille.

Nainen selaa kännykkää.
Palkkasuositukset pohjautuvat työmarkkinoille kevään 2023 aikana muodostuneeseen yleiseen korotuslinjaan.
 
Liikunta-alojen uudistettu palkkasuositus on voimassa 1.5.2023–30.4.2025. Suosituksen perusteella toukokuussa 2023 toteutetaan normaalin palkanmaksun lisäksi 400 euron suuruinen kertaerä (osa-aikaisille/tuntipalkkaisille osa-aikaisuuden suhteessa) ja tämän lisäksi palkkoja suositetaan nostettavaksi 1.9.2023 lukien 3,5 prosentilla. Vuonna 2024 palkkojen suosituksen mukainen korotus astuu voimaan 1.7.2024 lukien ja on suuruudeltaan 2,5 prosenttia. 
 
Suosituksen korotukset vastaavat työmarkkinajärjestöjen solmimien työehtosopimusten vuosien 2023 ja 2024 korotustasoa. Vähimmäispalkkasuositukset astuvat voimaan 1.5.2023.
 
Erto antaa palkkasuosituksia aloille, joilla ei vielä ole työehtosopimusta.
 
Palkkasuosituksessa kerrotaan alan tehtävänimikekohtaiset suositukset peruspalkkatasosta ja annetaan suositus palkankorotusten suuruudesta ja korotusajankohdista. Suositusten pohjana käytämme alan palkkatutkimuksia. Palkkasuositukset ovat tärkeä ja hyödyllinen työväline, kun mietit esimerkiksi palkkatoivetta työhakemukseen tai neuvottelet palkastasi työpaikallasi.
 
Palkkasuositusten noudattaminen on kannattavaa myös yrittäjille. Se helpottaa ja tehostaa rekrytointia, lisää ennustettavuutta yrityksen kustannusrakenteeseen ja keventää yrityksen työnantajatehtävien hoitoa. Yritys tietää, millä palkkatasolla se palkkaa työntekijöitä ja miten palkankorotukset hoidetaan.
 
 
Lisätietoja:
 
Asiantuntija, Karo-Petteri Kuusisto, p. 09 6132 3269

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin