Opiskelija

Opiskelijajäseneksi voivat liittyä kaikki ertolaisilla toimialoilla opiskelevat. Koulutusaste voi olla toisen asteen ammatillinen oppilaitos, ammattikorkeakoulu tai yliopisto.

Päätoimisen opiskelijan jäsenmaksu on 10 €/vuosi. ERTOn jäsenenä jo oleva jäsen, joka siirtyy opiskelemaan, saa opintojensa aikana jäsenmaksut minimisummalla. Jäsenmaksu kannattaa maksaa, kun siirtyy työelämästä opiskelijaksi, jotta työttömyyskassan jäsenyys säilyy katkeamattomana ja oikeus ansiosidonnaiseen päivärahaan säilyy.

Opiskelijajäsenyys ei sisällä työttömyyskassan jäsenyyttä eikä siten oikeuta ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan.

Mitä palveluja ja etuja saat?

  • Saat henkilökohtaista palvelua työsuhdeneuvonnasta aina kun tarvitset. Jos kaipaat esimerkiksi apua kesätyöpaikan työsopimuksen kanssa tai sinulla on kysyttävää esimerkiksi palkoista tai lomarahoista, voit olla meihin aina maksutta yhteydessä.

  • Saat käyttöösi kaikki jäsenille maksuttomat verkkokoulutukset ja webinaarit. Tarjoamme jäsenillemme mm. verkkokoulutusta työnhakutaitoihin, työelämän vuorovaikutustaitoihin sekä fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin liittyen. Järjestämme myös säännöllisiä webinaareja eri työelämän oikeuksiin ja velvollisuuksiin liittyen. Tutustu koulutuksiin »

  • Saat alennuksia mm. vakuutuksista, risteilyistä ja hotelleista.

  • Jäsenmaksuun kuuluu matkustajavakuutus vapaa-ajan ulkomaanmatkoille.

Liity opiskelijajäseneksi liittoon »

Töissä opintojen ohella?

Jos teet töitä opintojen ohella ja haluat päästä ansiosidonnaisen työttömyysturvan piiriin, liity varsinaiseksi jäseneksi ja samalla työttömyyskassan jäseneksi. Siten vakuutat itsesi työttömyyden varalle kerryttämällä työssäoloehtoasi eli oikeuttasi ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan opiskelun ohella tehdyillä töillä. Lue lisää työssäoloehdosta »

Miksi tämä kannattaa?

  • Voit kerryttää oikeuden ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan jo ennen valmistumista. Ansiopäivärahan saaminen edellyttää 6 kuukauden työskentelyä. Opiskelijana työssäolo- ja jäsenyysaikaa voi kerryttää jopa yhdeksän vuoden ajan.
  • Jos jäät työttömäksi valmistumisen jälkeen tai jäät vaille opiskelupaikkaa, voit saada ansiosidonnaista työttömyysturvaa, jonka määrä lasketaan palkkasi perusteella. Ansiosidonnainen työttömyysturva on huomattavasti korkeampi kuin Kelan maksama työttömyysturva.

Taulukko, josta näkyy, että ansiosidonnainen työttömyysturva on huomattavasti Kelan työttömyysturvaa korkeampi.

(Lähde: TYJ)

Liity jäseneksi liittoon ja kassaan »

Opiskelijajäsen, toimi näin valmistumisen jälkeen

1. Valmistunut ja töissä

Kun olet valmistunut oppilaitoksesta ja olet saanut töitä, kannattaa liittyä työssä käyväksi jäseneksi eli niin sanotuksi varsinaiseksi jäseneksi. Jäseneksi kannattaa liittyä mahdollisimman pian työelämään siirtymisen jälkeen, jotta voit hyötyä työpaikan henkilöstön edustajien avusta ja saat apua mahdollisissa työpaikan pulma-asioissa. Autamme tarvittaessa myös esimerkiksi työsopimuksen kanssa. Jäsenyyden kautta saat myös samalla kassajäsenyyden ja sitä oikeuden ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan. Tietoa jäsenmaksuista »

Täytettyäsi hakemuksen, saat jäsenmaksujen perintävaltakirjan sähköpostiisi. Anna se palkanlaskijallesi ja pyydä palauttamaan alaosa täytettynä ERTOlle. Voit myös maksaa jäsenmaksusi itse.

Siirry jäsenhakemukseen »

2. Valmistunut, "työnhaku käynnissä"

Jos olet valmistunut, mutta et vielä mukana työelämässä, voit liittyä liiton jäseneksi. Et voi kuitenkaan vielä liittyä työttömyyskassan jäseneksi, sillä se edellyttää työsuhdetta. Kirjoita jäsenhakemuksen työnantaja-kohdan pakollisiin kenttiin "ei työsuhdetta", valitse työaika-kentän valikosta vaihtoehto "kokoaikainen" ja kirjaa nykyinen työsuhde alkoi-kenttään valmistumispäivämääräsi. Lisää tämän lisäksi lisätietokenttään lause "Liityn vain liiton jäseneksi". Saat jäsenmaksuohjeet postitse. Heti kun siirryt työelämään, ilmoita liittyväsi myös työttömyyskassaan ja kerro työnantajatietosi.

Siirry jäsenhakemukseen »

Ilmoita muuttuneista tiedoista

Ilmoita aina kaikista muutoksista ERTOn jäsenrekisteriin, esimerkiksi jos jatkat opiskelua alun perin ilmoittamasi päivämäärän jälkeen tai jos olet vaihtanut oppilaitosta.

Ilmoita oppilaitoksesi ja arvioitu valmistumispäiväsi: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yhteystietomuutokset ja esimerkiksi työnantajan vaihtumisen voi ilmoittaa liiton eAsioinnissa »

Tervetuloa Työelämään-sivusto

Oletko siirtymässä työelämään tai tekemässä töitä vaikkapa opintojen ohella? Onko ensimmäinen kesätyöpaikka plakkarissa? STTK:n Tervetuloa Työelämään -verkkosivusto kertoo Sinulle työelämän keskeiset pelisäännöt sekä työntekijän velvollisuudet ja oikeudet tiiviissä paketissa.

Tervetuloa työelämään »