Vakuutusturva ja -edut

Ammattiliittomme jäsenenä saat vakuutuksen, joka kattaa vapaa-aikana ulkomaille tehdyn matkan aikana sattuneen sairauden tai tapaturman aiheuttamat hoitokulut ilman ylärajaa. Lisäksi Vakuutusyhtiö Turva myöntää jäsenyyden perusteella alennuksia vapaaehtoisista vakuutuksista: keskittäminen kannattaa.

Tunnetko Turvasi? -jäsenvakuutusesite 2021 »

Matkustajavakuutus vapaa-ajan ulkomaanmatkoille

Vakuutettuina ovat liiton jäsenet ja eläkeläisjäsenet, jotka maksavat eläkeläisen jäsenmaksua tai palvelumaksua. Vakuutettuina ovat myös jäsenen mukana matkustavat alle 15-vuotiaat lapset ja lapsenlapset. Vakuutus on voimassa siihen asti, kun jäsen täyttää 68 vuotta.

Matkustajavakuutuksesta korvataan matkan aikana alkaneen äkillisen sairauden tai matkalla sattuneen tapaturman hoitokulut ilman ylärajaa. Lisäksi vakuutukseen sisältyy korvaus tapaturmaisesta pysyvästä haitasta sekä tapaturmaisesta kuolemasta alle 15-vuotiaille vakuutetun mukana matkustaville lapsille. Vakuutuksesta korvataan myös matkan peruuntumis- tai keskeytymiskuluja sekä matkalta myöhästymisestä aiheutuneita kuluja.

Vakuutukseen ei sisälly matkatavaravakuutusta, joten matkatavarat on vakuutettava erikseen. Kannattaa tarkistaa oma kotivakuutus, sillä matkatavarat saattavat jo sisältyä siihen.

Matkustajavakuutus ja koronavirus »

Ammatillinen vastuuvakuutus

Ammatillisesta vastuuvakuutuksesta korvataan jäsenten työssään aiheuttama henkilö- tai esinevahinko, josta vakuutettu on voimassaolevan oikeuden mukaan korvausvastuussa*. Vakuutusmäärä on 100 000 euroa vakuutustapahtumaa kohden ja omavastuu 100 euroa. Vakuutettuina ovat paitsi työ- ja virkasuhteessa olevat ERTOn jäsenet, myös itsenäiset ammatinharjoittajat, joiden palveluksessa ei ole työntekijöitä. Vakuutus on voimassa Pohjoismaissa.

*Käytännössä työsuhteessa aiheutetusta vahingosta on ensisijaisessa vastuussa työnantaja, ellei vahinkoa ole aiheutettu tahallisesti tai törkeällä tuottamuksella. Joissakin tapauksissa työnantaja ei ehkä pysty maksamaan korvausta, tai työntekijä voi muuten joutua toissijaiseen vahinkovastuuseen. Silloin tästä vakuutuksesta on hyötyä.

Järjestövakuutus

Liiton järjestötehtävissä ja -tilaisuuksissa jäsenet ovat vakuutettuina Järjestövakuutuksella.

Vakuutusehdot, korvaukset, vakuutustodistus

Vakuutusturva on sidottu ERTOn jäsenyyteen. Jos jäsen eroaa tai erotetaan liitosta, vakuutusturva päättyy välittömästi.

Jäsenkorttisi toimii matkavakuutuskorttinasi. Voit myös lisätä matkavakuutuskortin puhelimeesi lataamalla ilmaisen TaskuTurva –mobiilisovelluksen. Näet sovelluksen kautta niin omat henkilökohtaiset vakuutuksesi kuin vakuutukset, jotka ERTO on ottanut jäsenilleen. Katso latausohjeet ja lisää TaskuTurva puhelimeesi »

Jos tarvitset matkaasi varten erillisen vakuutustodistuksen, saat tehtyä todistuspyynnön Turvan verkkosivuilla. Mikäli asialla on kiire, suosittelemme ottamaan yhteyttä Turvan asiakaspalveluun puhelimitse 01019 5110 ma-pe klo 8-18 tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Tarkempaa tietoa jäsenvakuutuksesta, vakuutusehdot ja korvauksenhakuohjeet sekä Turvan asiakaspalvelun yhteystiedot löydät ERTOn jäsenille räätälöidyiltä Turvan palvelusivuilta »

Täyden kympin asiakasedut Turvasta

ERTOn jäsenenä saat tuntuvia etuja vakuutuksistasi Turvassa:

Turva tarjoaa ERTOn jäsenille 10 % jäsenalennuksen vapaaehtoisista, jatkuvista vakuutuksista. Jos sinulla on Turvan kotivakuutuksen lisäksi vähintään yksi henkilö-, kasko-, lemmikki- tai venevakuutus, saat lisäksi 10 % omistaja-alennuksen.

Jos sinulla on vain yksi vakuutus, saat omistaja-alennuksen kahden vuoden asiakkuuden jälkeen. Nämä alennukset eivät koske liikennevakuutusta.

Lisäksi Turva tarjoaa ammattiliittojen jäsenille räätälöityjä vakuutustuotteita, kuten kattavan Liittokaskon sekä Henkikulta- ja Parikulta –henkivakuutukset.

Lisätietoja

Lisätietoja Turvan palvelusivulta ertolaisille »

Turvan asiakaspalvelu: p. 01019 5110 ma-pe 8-18, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Muistathan mainita jäsenyytesi ERTOssa.