Vakuutusturva ja -edut

Ammattiliittomme jäsenenä saat vakuutuksen, joka kattaa vapaa-aikana ulkomaille tehdyn matkan aikana sattuneen sairauden tai tapaturman aiheuttamat hoitokulut ilman ylärajaa. Lisäksi Vakuutusyhtiö Turva myöntää jäsenyyden perusteella alennuksia vapaaehtoisista vakuutuksista: keskittäminen kannattaa. 

Tunnetko Turvasi? -jäsenvakuutusesite 2020 »

Ulkomaan matkustajavakuutus vapaa-ajan ulkomaanmatkoille

Vakuutettuina ovat liiton jäsenet ja eläkeläisjäsenet, jotka maksavat eläkeläisen jäsenmaksua tai palvelumaksua. Vakuutettuina ovat myös jäsenen mukana matkustavat alle 15-vuotiaat lapset ja lapsenlapset. Vakuutus on voimassa siihen asti, kun jäsen täyttää 68 vuotta. 

Matkustajavakuutuksesta korvataan matkan aikana alkaneen äkillisen sairauden tai matkalla sattuneen tapaturman hoitokulut ilman ylärajaa. Lisäksi vakuutukseen sisältyy korvaus tapaturmaisesta pysyvästä haitasta sekä tapaturmaisesta kuolemasta alle 15-vuotiaille vakuutetun mukana matkustaville lapsille. Vakuutuksesta korvataan myös matkan peruuntumis- tai keskeytymiskuluja sekä matkalta myöhästymisestä aiheutuneita kuluja.

Vakuutukseen ei sisälly matkatavaravakuutusta, joten matkatavarat on vakuutettava erikseen. Kannattaa tarkistaa oma kotivakuutus, sillä matkatavarat saattavat jo sisältyä siihen. 

Ammatillinen vastuuvakuutus

Ammatillisesta vastuuvakuutuksesta korvataan jäsenten työssään aiheuttama henkilö- tai esinevahinko, josta vakuutettu on voimassaolevan oikeuden mukaan korvausvastuussa*. Vakuutusmäärä on 100 000 euroa vakuutustapahtumaa kohden ja omavastuu 100 euroa. Vakuutettuina ovat paitsi työ- ja virkasuhteessa olevat ERTOn jäsenet, myös itsenäiset ammatinharjoittajat, joiden palveluksessa ei ole työntekijöitä. Vakuutus on voimassa Pohjoismaissa.

*Käytännössä työsuhteessa aiheutetusta vahingosta on ensisijaisessa vastuussa työnantaja, ellei vahinkoa ole aiheutettu tahallisesti tai törkeällä tuottamuksella. Joissakin tapauksissa työnantaja ei ehkä pysty maksamaan korvausta, tai työntekijä voi muuten joutua toissijaiseen vahinkovastuuseen. Silloin tästä vakuutuksesta on hyötyä.

Järjestövakuutus

Liiton järjestötehtävissä ja -tilaisuuksissa jäsenet ovat vakuutettuina Järjestövakuutuksella.

Vakuutusehdot, korvaukset, vakuutustodistus

Vakuutusturva on sidottu ERTOn jäsenyyteen. Jos jäsen eroaa tai erotetaan liitosta, vakuutusturva päättyy välittömästi.

Tarkempaa tietoa jäsenvakuutuksesta, vakuutusehdot ja korvauksenhakuohjeet sekä Turvan asiakaspalvelun yhteystiedot löydät ERTOn jäsenille räätälöidyiltä Turvan palvelusivuilta »

Jäsenkorttisi toimii matkavakuutuskorttinasi. Jos kuitenkin tarvitset matkaasi varten erillisen vakuutustodistuksen, saat sellaisen ottamalla yhteyttä Turvan asiakaspalveluun: p. 01019 5110 ma-pe 8-18, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Alennusta Turvan vakuutuksista ERTOn jäsenille

ERTOn jäsenenä saat tuntuvia etuja vakuutuksistasi Turvassa:

  • Alennukset vapaaehtoisista koti-, auto- ja henkilövakuutuksista:
    • 10 % ammattiliittoalennus
    • Jopa 10 % omistaja-asiakkaan alennusta
  • Liittokasko: ammattiliittojen jäsenille räätälöity kattava kaskovakuutus

  • Henkikulta: erikoishinnoiteltu henkivakuutus ammattiliiton jäsenille

Lisätietoja

Lisätietoja Turvan palvelusivulta ertolaisille »

Turvan asiakaspalvelu: p. 01019 5110 ma-pe 8-18, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Muistathan mainita jäsenyytesi ERTOssa.