Siirry suoraan sisältöön

Sovintoesitys taloushallintoalan työehdoista hyväksyttiin Erton jäsenäänestyksessä

Sovintoesitys taloushallinnon uudeksi työehtosopimukseksi on hyväksytty Toimihenkilöliitto Erton jäsenäänestyksessä selkein luvuin.

Nainen istuu lenkkarit jaloissaan.
Taloushallintoalan jäsenistä 72 %:a hyväksyi sovintoesityksen ja 25 %:a jätti asian liiton päätettäväksi. Vain vajaat 3 %:a äänesti sovintoesityksen hylkäämisen puolesta.
 
Taloushallintoalan neuvottelut olivat pitkään vaikeat, mikä johti myös lakkouhkaan. Sovittelijan tekemä ensimmäinen esitys hylättiin jäsenten toimesta viime viikolla. Toinen esitys oli sellainen, jonka sekä Erton neuvottelijat, että jäsenet olivat valmiita hyväksymään.
 
Erto on ainoa liitto, joka päättää työehtolinjauksensa jäsenäänestyksissä.
 
”Meille on tärkeää se, että sovintoesitys ei pidä sisällään työnantajan vaatimia työehtoheikennyksiä kuten lomaoikeuden heikentämistä tai lomarahan ja pyhäkorvauksen vaarantamista. Esityksessä ei ole yhtään työehtoheikennystä”, sanoo Erton puheenjohtaja Juri Aaltonen.
 
Palkkoja sopimus korottaa 1.3.2022 lukien valtakunnallisen toimihenkilöiden sopimusten tavoin 1,9 prosenttia. Yleiskorotuksen (1,5 %) ja paikallisen erän (0,4 %) osuus vastaavat täysin Teknologiateollisuuden toimihenkilösopimusta. Taulukkopalkkoja korotetaan 1.3. lukien 1,9 %.  
 
”Toinen meille tärkeä asia oli se, ettei äitien perhevapaita vähennetä. Perhevapaauudistuksen toteuttaminen 1.8.2022 lukien valmistellaan uuden sovintoesityksen mukaan työryhmässä ja toteutetaan kustannusneutraalisti. Koska perhevapaiden KELA-korvaukset nousevat ja vähentävät työnantajien kustannuksia, mahdollistaa kustannusneutraalius sana isien palkallisen vanhempainvapaan pidentämisen”, selventää Aaltonen.
 
Työehtosopimuksen osapuolet suosittelevat, että paikallisesti keskustellaan etätyöstä ja mm. sen vakuutusturvasta. Etätyön tapaturmasuoja ei ole kattavasti suojattu lakisääteisellä tapaturmavakuutuksella. Erto on taustoittanut aihetta laajasti jo aiemmin.
 
Lisätiedot:
 
Puheenjohtaja Juri Aaltonen, p. 040 553 8536
 
Toimihenkilöliitto Erto on olemassa, jotta kaikilla olisi parempi työelämä. Erto on yhteiskunnallinen keskustelija ja neuvottelija, jonka 13 000 jäsentä työskentelevät yksityisillä aloilla asiantuntijatehtävissä. Erto neuvottelee ja sen jäsenet hyväksyvät vuosittain useita merkittäviä valtakunnallisia työehtosopimuksia ja palkkasuosituksia.
 
Erton jäsenyhdistys Taloushallinnon ammattilaiset ry on maan ainoa pelkästään taloushallinnon ammattilaisten asioihin keskittynyt alan työehdoista sopiva yhdistys.

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin