Siirry suoraan sisältöön

TEKin Jari Jokinen seuraa Erton Juri Aaltosta Teollisuuden palkansaajat TP ry:n puheenjohtajana

Tekniikan akateemisten toiminnanjohtaja Jari Jokinen on valittu TP:n hallituksen puheenjohtajaksi kaudelle 2023–2024. Hallituksen varapuheenjohtajiksi 8.12.2022 järjestetty syyskokous nimesi Juri Aaltosen Ertosta ja Petri Vanhalan Paperiliitosta. TP:n puheenjohtaja valitaan vuorotellen eri palkansaajakeskusjärjestöjä edustavista jäsenliitoista. Tehtävä on sivutoiminen.

Nainen kirjoittaa vihkoon.
– Teollisuuden palkansaajat tarjoaa erinomaisen foorumin kaikkien teollisuudessa työskentelevien palkansaajien keskustelulle ja yhteistyölle. Pidän tätä suuressa arvossa. Lisäksi kehittämämme ajatuspajatoiminta on tuonut faktapohjaa usein mielikuviin perustuvalle keskustelulle työmarkkinoista ja sen ilmiöistä, sanoo Jari Jokinen.
 
– Kiitän saamastani luottamuksesta. Aloitan innoissani Teollisuuden palkansaajat TP:n hallituksen puheenjohtajana, hän jatkaa.
 
Syyskokouksen valitsemat hallituksen jäsenet ja varajäsenet kaudelle 2023–2024 löytyvät täältä.
 

Julkaisut toiminnan keskiössä

 
TP käynnisti oman tutkimus- ja julkaisutoiminnan loppuvuodesta 2018. Edistys-sarja tuottaa työelämää, työmarkkinoita ja elinkeinopolitikkaa koskevaa tutkittua tietoa yhteiskunnallisen keskusteluun.
 
Tähän mennessä Edistys-sarjan julkaisuja on ilmestynyt kolmetoista. Julkaisutoiminta on TP:n toiminnan keskiössä myös tulevana vuonna.
 
– Edistys-sarja on löytänyt paikkansa ja osoittanut tarpeellisuutensa tuomalla palkansaajaliikettä koskevia ajankohtaisia aiheita yhteiskunnalliseen keskusteluun. Alkuvuoden julkaisut tulevat käsittelemään luottamusmiehen asemaa sekä innovaatiopolitiikkaa, kertoo TP:n pääsihteeri Merja Jutila Roon.
 
Toimihenkilöliitto Erto on olemassa, jotta kaikilla olisi parempi työelämä. Erto on yhteiskunnallinen keskustelija ja neuvottelija, jonka 13 000 jäsentä työskentelevät yksityisillä aloilla asiantuntijatehtävissä. Erto neuvottelee ja sen jäsenet hyväksyvät vuosittain useita merkittäviä valtakunnallisia työehtosopimuksia ja palkkasuosituksia.
 
Teollisuuden palkansaajat TP ry on jäsenliittojensa yhteistyö- ja vaikuttamisjärjestö. Vuonna 2022 TP:n jäseninä on 14 ammattiliittoa kaikista kolmesta palkansaajien keskusjärjestöstä. TP:n liittojen edustamilla aloilla työskentelee lähes 400 000 palkansaajaa.
 
Lisätietoja:
 
Jari Jokinen, Tekniikan akateemiset TEK, p. 040 091 4839, jari.jokinen@tek.fi 
Pääsihteeri Merja Jutila Roon, Teollisuuden palkansaajat TP ry, p. 050 325 4427, merja.jutila-roon@tpry.fi 

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin