Siirry suoraan sisältöön

Terveyspalvelualan työehtosopimusneuvottelut 2023

Voit tällä sivulla tutustua terveyspalvelualan työehtosopimuksen ajankohtaiseen neuvottelutilanteeseen.

Mies kävelee eteenpäin läppäri kainalossaan.

Terveyspalvelualan työehtosopimusneuvottelujen tilanne:

  • Tilannepäivitys 23.5.2023: Sote ry ja HALI ovat sopineet terveyspalvelualan palkankorotuksista vuodelle 2023 ›

  • Tilannepäivitys 4.5.2023: Sovittelu jatkuu maanantaina 8.5.

  • Tilannepäivitys 27.4.2023: Sovittelu valtakunnansovittelijan johdolla jatkuu tiistaina 2.5.

  • Tilannepäivitys 21.4.2023: Terveyspalvelualan palkankorotusten sovittelu jatkuu valtakunnansovittelijan johdolla tiistaina 25.4. ja keskiviikkona 26.4.

  • Tilannepäivitys 17.4.2023: Erto, SuPer ja Tehy eli Sote ry eivät ole päässeet työnantajaliitto HALIn kanssa yhteisymmärrykseen vuoden 2023 palkankorotuksista. Asia on viety valtakunnansovittelijan ratkaistavaksi ja osapuolet tapaavat valtakunnansovittelijan torstaina 20.4. Tiedotamme lisää asian edetessä.

  • Tilannepäivitys 1.3.2023: Terveyspalvelualan työehtosopimuksessa on sovittu, että tiettyjen teollisuuden alojen palkankorotusten määrä vaikuttaa korottavasti terveyspalvelualalla vuonna 2023 maksettaviin palkankorotuksiin. Terveyspalvelualan työehtosopimuksen osapuolet (Erto, SuPer, Tehy ja työnantajaliitto HALI) tarkastelevat nyt, mikä on tänä vuonna maksettavien palkankorotusten lopullinen suuruus. Tiedotamme asiasta lisää, kun olemme päässeet asiasta yhteisymmärrykseen työnantajaliiton kanssa.

Mikä työehtosopimus on?

Työehtosopimus on sopimus, joka määrittää alan tai työpaikan vähimmäistyöehdot, esimerkiksi vähimmäispalkat ja palkankorotukset, lakia lyhyemmän työajan, lakia paremmat lomaedut, kuten lomarahan sekä lakisääteistä pidemmän sairausajan palkan sekä perhevapaiden palkat. Esimerkiksi minimipalkat määritellään vain työehtosopimuksissa. Erton jäsenet pääsevät kyselyiden kautta suoraan vaikuttamaan työehtosopimuksen sisältöön. Jäsenten lukumäärä vaikuttaa siihen, miten hyviä työehtoja terveyspalvelualalle saadaan alalle neuvoteltua, joten jäseneksi kannattaa liittyä viimeistään nyt!

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin