Siirry suoraan sisältöön

Tutkimuskutsu graafisille suunnittelijoille

Osallistu tutkimukseen hybridin työn tuottavuudesta ja vaikuttaa uudenlaisen työelämän kehittämiseen!

Pohtivan näköinen mies pipo päässä

Haluaisitko osallistua tutkimukseen hybridin työn tuottavuudesta ja vaikuttaa uudenlaisen
työelämän kehittämiseen? Koronan myötä työelämä muuttui nopeasti etätyön yleistyessä. Nyt
monilla työpaikoilla pohditaan etänä ja toimistolla tehtävän työn yhdistämistä – eli hybridin työn järjestämistä. Verrattain uuteen työskentelytapaan liittyy erilaisia käsityksiä ja ennakkoluulojakin. Tutkimukseni “Hybridin työn näkyvyydet ja näkymättömyydet: työn tuottavuus (jälki)pandeemisen ajan tietotyön tiloissa” selvittää työntekijöiden ja työnantajien käytännön kokemuksia hybridistä työstä ja kehittää suomalaisia hybridin työn hyviä käytäntöjä. Tutkimusta kiinnostaa erityisesti, miten tällaisen työn tilat koetaan ja miten ne vaikuttavat työskentelyyn.

Olet etsimäni tutkittava, mikäli a) teit valtaosan töistäsi etäyhteydellä pandemian aikana, b) teet edelleen enemmän etätöitä kuin ennen pandemiaa c) olet työntekijä (etkä esim. yrittäjä tai freelancer). Voit toimia koko Suomen alueella. Käytännössä kanssasi tehdään yksi haastattelu joko läsnä tai etänä, jossa keskustellaan hybridin työn kokemuksistasi ja tulevaisuuden odotuksistasi työhösi ja sen tiloihin liittyen. Samalla kysyn yleisiä taustatietojasi (ikä, sukupuoli jne.). Lisäksi toivon sinulta yhtä valokuvaa sinulle tärkeästä etätyön tilasta ja lyhyttä kuvausta tilan merkityksestä työssäsi. Haastattelut ja kuvien keruu toteutetaan syksyllä 2023.

Tutkimus kohdistuu kolmeen erilaiseen tietotyön toimialaan: graafiseen suunnitteluun,
ohjelmistokehitykseen sekä hyvinvointialueiden ja kuntien psykologi- ja psykoterapiapalveluihin. Osallistumalla tutkimukseen vaikutat oman toimialasi työolojen ja -kulttuurin kehittämiseen. Etsin yhteensä 45 työntekijää haastateltavaksi, 15 kultakin toimialalta. Tämän lisäksi haastattelen yhdeksän työnantajaa, kolme kultakin toimialalta.

Tutkimus suoritetaan Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa ja tutkimuksen rahoittaa Työsuojelurahasto. Tutkimushanke kestää 1.8.2023−31.7.2024.
Jos kiinnostuit osallistumaan tutkimukseen, otathan yhteyttä allekirjoittaneeseen mahdollisimman pian, mielellään jo elokuun 2023 aikana! Annan mielelläni tutkimuksesta lisätietoja.


Väriä ja työn iloa tulevaan syksyyn toivottaen,
Hanne Vesala
Post doc -tutkija, YTT
Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
Tampereen yliopisto
hanne.vesala@tuni.fi, puh. 040 5554563

Tutkimuksen käytännön toteutus ja tietosuoja:
Haastattelut tallennetaan äänitiedostoina. Tutkimukseen osallistuminen on aina vapaaehtoista. Tutkimukseen annetut tiedot ovat luottamuksellisia ja säilytetään tietoturvallisesti. Tutkimustieto raportoidaan henkilötiedot karkeistamalla niin, ettei kenenkään henkilöllisyyttä tai työpaikkaa ole mahdollista tutkimuksen julkaisuista tunnistaa. Valokuvia voidaan julkaista osana tieteellisiä tutkimusjulkaisuja. Tutkimusaineisto tarjotaan hankkeen päätyttyä arkistoitavaksi ilman henkilötietoja pysyvästi Tietoarkistoon. Tietoarkisto luovuttaa tutkimusaineistoa rekisteröityneille asiakkailleen tutkimukseen ja ylempiin opinnäytteisiin. Lisätietoja tutkimuksen tietosuojasta, käytännön toteutuksesta sekä yksityiskohtaisen tietosuojailmoituksen saa allekirjoittaneelta, joka toimii myös tutkimuksen rekisterinpitäjänä.

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin