Siirry suoraan sisältöön

Yksinyrittäjän työyhteisö voi löytyä yhteistyötilasta

Yksinyrittäjä voi rakentaa työyhteisön vaikka yhteistyötilan kautta. Lahtelainen Ruusa Aalto on mukana myös Mothers in Business -työelämäverkostossa, josta löytyy vertaistukea, kehitysmahdollisuuksia ja jopa uusia asiakkaita.

Ihmiset pitävät peukkua pystyssä.
”Viestintäasiantuntijana minua motivoi se, että voin auttaa asiakkaitani. Olen määritellyt, että haluan olla järkihintainen vaihtoehto pienelle yritykselle, joka tarvitsee apua viestintään.
 
Yrittäjyys tuntui minulle pitkään kaukaiselta ajatukselta, vaikka viimeiset viisi vuotta olenkin tehnyt projekti- ja pätkätöitä yrittäjämäisesti. Koronavuoden aikana minut kuitenkin lomautettiin hetkeksi. Samaan aikaan tajusin, että minulla on yrittäjänä jotain annettavaa asiakkaille. Ajattelin, että nyt jos koskaan ryhdyn yrittäjäksi. Rahallista painetta ei ollut, koska lomautettuna olin jo oppinut pärjäämään pienemmillä tuilla. Lopulta perustin oman toiminimiyritykseni Ruusantain.
 
Jo ennen lopullista askelta yrittäjäksi, otin yhteyttä Lahdessa toimivaan yhteistyötilaan Dooroomiin ja kyselin tilaa itselleni. Tiesin, että yrittäjänä en haluaisi tehdä kotona töitä, vaan tarvitsin työpisteen muualta. Onneksi tilaa oli, sillä ilman sitä en ehkä olisi edes ryhtynyt yrittäjäksi.
 
Yhteistyötila on minulle henkinen voimavara. Siellä en ole yksin, vaan päivä koostuu arkisista työelämään kuuluvista asioista, kuten kohtaamisista kahvihuoneessa ja kuulumisten vaihtamisesta aamuisin. Dooroom järjestää myös esimerkiksi aamupalatilaisuuksia yhteisölleen.
 
Yrittäjänä haastavinta on ollut oman ajankäytön rajaaminen. Tiedän, että tuntini ovat rajalliset, enkä voi joustaa niistä liikaa. On opeteltava sanomaan myös ei. Olen ohjannut asiakkaita toisille tekijöille Dooroomissa, jos tiedän, että minulla ei ole tarjotulle projektille aikaa.
 
Olen mukana myös Mothers in Business -verkoston toiminnassa Lahdessa. Äitien työelämäverkoston kautta olen löytänyt niin vertaistukea, kehitysmahdollisuuksia kuin asiakkaitakin. Harmi, että korona vei verkoston livetapahtumat. Kaipaan sitä, että pääsen tapaamaan muita urasuuntautuneita äitejä. Ruutua on tullut tuijoteltua tarpeeksi korona-aikana, vaikka webinaarit ja muut etätapahtumat ovatkin hyviä.”
 
Haluatko yhteistyöhän asiantuntevan viestinnän asiantuntijan kanssa tai tiedätkö yrittäjää, joka hyötyisi taitavan sisällöntuottajan palveluista? Ota yhteyttä Ruusa Aallon Ruusantaihin ›
 
 
Poimintoja Ruusa Aallon CV:stä
  • 2009–2011 Lapset syntyvät
  • 2011 Valmistuu tradenomiksi, alkaa tehdä vanhempainvapaalla freelancerina kirjoitustöitä
  • 2016 Irtisanoutuu taloushallinnon työstä, alkaa tehdä viestintää pätkä- ja projektitöinä sekä kevytyrittäjänä
  • 2021 Työt toiminimiyrittäjänä alkavat

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin