Tarkista nämä verovähennykset
Töissä

Tarkista nämä verovähennykset

Kirjoittaja: Matti Lintulahti

Koronaviruspandemia muutti monen tapaa tehdä töitä: etätyöt lisääntyivät ja työmatkat vähenivät. Myös työn tekemiseen liittyvät kulut muuttuivat. Kannattaakin olla tarkkana seuraavia verovähennyksiä ilmoittaessa.

Kasvomaski töissä

Jos tarvitset työssäsi kasvomaskia ja joudut ostamaan niitä itse, voit vähentää maskeista aiheutuneet kulut veroilmoituksessa tulonhankkimiskuluna.

Kasvomaksi työmatkalla

Voit vähentää maskikuluja 2 € jokaiselta päivältä, joina olet kulkenut kodin ja työpaikan välillä julkisilla kulkuneuvoilla 13.8. jälkeen. Vähennyksiin ei tarvita erillistä selvitystä.

Matkakulut

Jos olet tehnyt paljon etätöitä, et ehkä pysty enää vähentämään verotuksessa kodin ja työpaikan välisiä matkakuluja edellisvuosien tapaan.

Työhuone

Laske tarkasti tehdyt etätyöpäivät. Jos olet etätöissä yli puolet vuoden työpäivistä, työhuonevähennys on 900 €. Jos etätyöpäivien määrä jää alle puoleen, vähennys on 450 €. Työhuonevähennys kattaa vuokran, kalusteet, valon, sähkön, lämmön ja siivouksen.

Etätyön tekemisen kulut

Kaikki etätöihin liittyvien kulujen tositteet kannattaa ottaa talteen. Esimerkiksi etätöissä käytetystä kodin tietoliikenneyhteyden kustannuksista yleensä 50 prosenttia voi vähentää verotuksessa.

Huom. Verottaja myöntää automaattisesti 750 euron tulonhankkimisvähennyksen. Jos kaikki tulonhankkimismenot ovat yhteensä alle 750 euroa, kuluja ei tarvitse ilmoittaa verotuksessa. Omavastuu kodin ja työpaikan välisten matkojen kuluissa on 750 euroa. Sitä pienempiä matkakuluja ei tarvitse ilmoittaa verotuksessa.

Lue lisää etätyhön liittyvistä vähennyksistä »

Ajankohtaisin tieto verovähennyksistä kannattaa aina tarkistaa verottajalta.

Verohallinnon etätyö ja vähennykset -info

Korona-aika on merkittävästi lisännyt etätyön tekemistä aiempaan verrattuna. Tällä voi olla vaikutusta myös palkansaajan verotuksessa myönnettäviin vähennyksiin. Verohallinnon infossa 23.3. käytiin läpi, mitä vähennyksiä voit veroilmoituksessasi vaatia ja miten vähennysvaatimukset ilmoitetaan veroilmoituksella. Tilaisuus oli suunnattu erityisesti palkansaajille, jotka ovat vuonna 2020 tehneet etätöitä ja tarvitsevat tietoa siitä, mitä vähennyksiä he voivat omassa verotuksessaan vaatia.

Tilaisuuden voi katsoa tallenteena Verohallinnon YouTube-kanavalta 24.3. lähtien.