Siirry suoraan sisältöön

Tarkista nämä verovähennykset

Korona muutti monen tapaa tehdä töitä: etätyöt lisääntyivät ja työmatkat vähenivät. Myös työn tekemiseen liittyvät kulut muuttuivat.

Nainen laskee työpöytänsä äärellä ja ropsuttaa samalla koiraansa.

Kasvomaski töissä

 
Jos tarvitset työssäsi kasvomaskia ja joudut ostamaan niitä itse, voit vähentää maskeista aiheutuneet kulut veroilmoituksessa tulonhankkimiskuluna.
 

Kasvomaski työmatkalla

 
Voit vähentää maskikuluja 2 € jokaiselta päivältä, joina olet kulkenut kodin ja työpaikan välillä julkisilla kulkuneuvoilla ajalla 1.1.-14.4.2022. Vähennyksiin ei tarvita erillistä selvitystä. 
 

Matkakulut

 
Jos olet tehnyt paljon etätöitä, et ehkä pysty enää vähentämään verotuksessa kodin ja työpaikan välisiä matkakuluja edellisvuosien tapaan.
 

Työhuone

 
Laske tarkasti tehdyt etätyöpäivät. Jos olet etätöissä yli puolet vuoden työpäivistä, työhuonevähennys on 900 €. Jos etätyöpäivien määrä jää alle puoleen, vähennys on 450 €. Työhuonevähennys kattaa vuokran, kalusteet, valon, sähkön, lämmön ja siivouksen.
 

Etätyön tekemisen kulut

 
Kaikki etätöihin liittyvien kulujen tositteet kannattaa ottaa talteen. Esimerkiksi etätöissä käytetystä kodin tietoliikenneyhteyden kustannuksista yleensä 50 prosenttia voi vähentää verotuksessa.
 
Huom. Verottaja myöntää automaattisesti 750 euron tulonhankkimisvähennyksen. Jos kaikki tulonhankkimismenot ovat yhteensä alle 750 euroa, kuluja ei tarvitse ilmoittaa verotuksessa. Omavastuu kodin ja työpaikan välisten matkojen kuluissa on 750 euroa. Sitä pienempiä matkakuluja ei tarvitse ilmoittaa verotuksessa.
 
Ajankohtaisin tieto verovähennyksistä kannattaa aina tarkistaa verottajalta. Siirry Verohallinnon sivuille ›

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin