Siirry suoraan sisältöön

Erto ja Pro antoivat taloushallintoalalle lakkovaroituksen 26.1.2023

Toimihenkilöliitto Erto ja Ammattiliitto Pro ovat tänään ilmoittaneet lakosta taloushallintoalalle 10.2.–13.2.2023.

Nainen istuu lenkkitossut jaloissaan.
Jos taloushallintoalan työehtosopimusneuvotteluissa ei saavuteta sopimusta kahden viikon kuluessa, alkaa taloushallintoalan historian ensimmäinen lakko. Erto ja Ammattiliitto Pro ovat tänään ilmoittaneet työnseisauksesta eli lakosta taloushallintoalalle 10.2.–13.2.2023 väliseksi ajaksi.
 
”Tavoitteemme on tietysti edelleen päästä sopuun uudesta työehtosopimuksesta. Mutta jos sopua ei saavuteta, niin lakko alkaa ilmoitetusti. Tällä hetkellä neuvottelutilanne näyttää hyvin vaikealta”, toteaa Toimihenkilöliitto Erton puheenjohtaja Juri Aaltonen.
 
Toteutuessaan lakko koskee yrityksiä, jotka ovat Palvelualojen työnantajat Palta ry:n Taloushallintoalan työehtosopimuksen piiriin kuuluvia yrityksiä sekä lakkoilmoituksessa lueteltuja yrityksiä.
 
”Taloushallintoala kasvaa ja menestyy. Alan yritysten suurin ongelma on työvoimapula. Toimihenkilöiden suurin ongelma on alhaiset palkat ja heikkenevä ostovoima. Alalla ei ole mitään syytä suostua työnantajien vaatimiin työehtoheikennyksiin”, sanoo Juri Aaltonen.
 
Aaltosen mukaan työntekijäpuoli ei voi hyväksyä lomaoikeuksien heikentämistä tai lomarahan vaarantamista.
 
”Työmarkkinaosapuolten pitäisi tavoitella yhdessä alan vetovoiman parantamista muun muassa varmistamalla alalle reilut työehdot”, jatkaa Aaltonen.
 
Erto arvioi lakon alaisissa töissä olevien määräksi noin 2500 taloushallinnon ammattilaista. Yleisimmät lakon alaiset tehtävät ovat kirjanpito ja palkanlaskenta.
 
Taloushallintoalaa koskeva 25.1. alkanut liukumasaldojen kerryttämiskielto on edelleen voimassa ja jatkuu toistaiseksi. Kerryttämiskielto laajenee 30.1. kaikkiin lakkoilmoituksen kohteena oleviin yrityksiin. Liukumien kerryttämiskiellon aikana voidaan tehdä ylitöitä ylityökorvauksella.
 
Lisätietoja:
 
Puheenjohtaja Juri Aaltonen, p. 040 553 8536
 

Toimihenkilöliitto Erto on olemassa, jotta kaikilla olisi parempi työelämä. Erto on yhteiskunnallinen keskustelija ja neuvottelija, jonka 13 000 jäsentä työskentelevät yksityisillä aloilla asiantuntijatehtävissä. Erto neuvottelee ja sen jäsenet hyväksyvät vuosittain useita merkittäviä valtakunnallisia työehtosopimuksia ja palkkasuosituksia.

Erton jäsenyhdistys Taloushallinnon ammattilaiset ry on maan ainoa pelkästään taloushallinnon ammattilaisten asioihin keskittynyt alan työehdoista sopiva yhdistys.

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin