Siirry suoraan sisältöön

Erto ja Sote ry ilmoittivat uusista lakoista yksityiselle sosiaalipalvelualalle 

Erto ja Sote ry ilmoittivat tänään uusista lakoista yksityisen palveluasumisen yksiköihin.

Erto ja Sote ry ilmoittivat uusista lakoista yksityiselle sosiaalipalvelualalle 

Ilmoitetut uudet lakot koskevat toteutuessaan 1.6.–3.6. yhteensä 28 palveluasumisen nimettyä yksikköä. Yksiköt sijaitsevat seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kaarina, Karkkila, Kerava, Raisio, Salo, Turku, Uusikaupunki, Vantaa ja Vihti.

Työtaistelujen avulla tavoitelleen sopua poikkeuksellisen vaikeissa sosiaalipalvelualan työehtoneuvotteluissa. Neuvottelujen suurin ongelma on työnantajien haluttomuus noudattaa aiemmin alan työehtosopimuksessa yhdessä sovittua tavoitetta pienentää yksityisen sosiaalipalvelualan palkkaeroa julkiseen sektoriin. 

”Erto vaatii aiemmin sovitusta kiinni pitämistä. Työnantajia edustava Hyvinvointialat HALI ry ja työntekijäliitot ovat aiemmin yhdessä sopineet tavoitteesta pienentää yksityisen sosiaalipalvelualan palkkaeroa julkiseen sektoriin. Nyt työnantajat ajavat päinvastaista linjaa. Emme tietenkään voi hyväksyä työnantajien tavoitetta kasvattaa alojen välisiä palkkaeroja entisestään,” sanoo Toimihenkilöliitto Erton puheenjohtaja Juri Aaltonen 

Lisätietoja: 
Juri Aaltonen, Toimihenkilöliitto Erton puheenjohtaja, 040 553 8536 

Katso lakon kohteena olevat yksiköt › 

Toimihenkilöliitto Erto on olemassa, jotta kaikilla olisi parempi työelämä. Erto on yhteiskunnallinen keskustelija ja neuvottelija, jonka 13 000 jäsentä työskentelevät yksityisillä aloilla asiantuntijatehtävissä. Erto neuvottelee ja sen jäsenet hyväksyvät vuosittain useita merkittäviä valtakunnallisia työehtosopimuksia ja palkkasuosituksia.
 
Erto, SuPer ja Tehy kuuluvat neuvottelujärjestö Sote ry:hyn, joka neuvottelee yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta Hyvinvointiala HALI ry:n kanssa. Yksityisellä sosiaalipalvelualalla työskentelee noin 70 000 työntekijää, joista Sote ry edustaa selvästi valtaosaa. Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta noudatetaan sosiaalialan palveluyksiköissä. Sosiaalialan palveluyksiköitä ovat mm. yksityiset vanhusten palvelutalot, mielenterveys- ja vammaispalveluyksiköt, päihdehuollon ja lastensuojelun yksiköt, ensi- ja turvakodit sekä yksityiset päiväkodit.

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin